We Are The In Crowd - Best Intentions (2011)

04.11.2011 11:41

Datum vydání: 04.10.2011
Label: Hopeless Records
Délka: 31:54; 10 skladeb
Odkaz: h ttp://wearetheincrowd.com 
Země původu: USA
Žánr: Pop-punk
+ vokály; melodičnost
- krátká stopáž alba
Hodnocení: 85 %
Doporučené skladby: Rumor Mill, This Isn't Goodbye, It's BRB, You've Got It Made

 

Dobrých pop punkových desek je v poslední době jako šafránu, a proto jsem se rozhodl podívat na zoubek novému CD Best Intentions od nadějných We Are The In Crowd. Tato mladá parta z New Yorku působí na scéně od roku 2008 a během své kariéry stihla nahrát EP s názvem Guaranteed To Disagree a již zmiňované studiové album. To pod svá křídla vzali pánové z Hopeless Records a o produkci se postarali, stejně jako v případě EPčka, Zack Odom a Kenneth Mount, mající za sebou již spolupráci s kapelami All Time Low, Mayday Parade, Jimmy Eat World či Cartel.

První myšlenka, která vás při poslechu Best Intentions zřejmě napadne, bude: „Hmm, máme tady další Hey Monday“. Není tomu úplně tak. Nedočkáte se zde pouze dívčího vokálu v podání Taylor Jardine, navíc jí zde zdatně sekunduje kytarista a zpěvák v jedné osobě Jordan Eckes. Svou velmi příjemnou barvou hlasu posouvá úroveň písní o třídu výše. Hlasová spolupráce těchto dvou talentovaných muzikantů zní na jedničku.

Desku rozjíždí titulní singl s názvem Rumor Mill, který se nedávno dočkal i svého vlastního videoklipu. Následuje další potencionální hit This Isn't Goodbye, It's BRB, kde si zcela správně fungující chemie mezi zpěváky všimnete nejlépe. Každý z tracků má něco do sebe, ale největších kvalit dosahují právě tyto dva. Začátek alba má jednoduše sílu. Vše odsýpá tak, jak má, a kapela vás svými příjemnými melodiemi nenechá vydechnout. Jediné „odpočinkové“ skladby nalezneme na druhé polovině CD. Jedná se o All Or Nothing a zejména o vyvedenou akustickou baladu You've Got It Made, jejíž silná atmosféra je krásně podkreslena hrou na housle a piano. Celou placku uzavírá vypalovačka pojmenovaná Better Luck Next Time, která vás nabudí tak, že si ji jednoduše musíte pustit znovu. 

Best Intentions má samozřejmě i své stinné stránky. Stopáž čítající necelých dvaatřicet minut rozhodně nepotěší. A navíc - podobnost s tvorbou Hey Monday je více než zřejmá. Ale co, nikdo a nic není dokonalé. S tímto albem se We Are The In Crowd posouvají mezi pop punkovou elitu a dávají o sobě nahlas vědět. Což je velmi potěšující zpráva!

SLÁVA BAREŠ