Tisková zpráva: THE SNUFF se na druhém albu vydávají na temnou cestu s tajemnou květinou

26.06.2014 19:21

Mladá progresivní skupina The Snuff vydává 4. července pod křídly vydavatelství Warner Music své druhé album s názvem Lotus, které je poněkud neotřelé - osciluje mezi několika žánrovými směry a vyobrazuje tvrdší hudbu nové generace.

Sami sebe The Snuff řadí do žánru modern-rock. V jejich produkci se mísí metal s rockem a potkává se s prvky metalcoru a lehké alternativy podpořené elektronickou hudbou.

Za zrodem alba - od nahrávání až po produkci - stojí vyhledávaný špičkový producent Ecson Waldes a dodává: ,,The Snuff jsou pro mě velký talent a objev české tvrdé kytarové scény!“

Kapela označuje album Lotus jako koncepční album přinášející fiktivní strastiplný příběh dospívající dívky Lotus. Název alba a jméno dívky jsou symbolickým označením: Lotus je název květu, který si dokáže udržet svoji krásu v těch nejnepříznivějších podmínkách.

Album Lotus je plné vzteku, vzdoru, nespokojenosti se společností, nespokojenosti se sebou samým, naivity, zrady a nešťastné lásky.

Do vydání svého druhého studiového alba sbírala skupina The Snuff zkušenosti na bezpočtu koncertů a zahrála si i vedle takových kapel jako Škwor, Wohnout, Harlej a vystupovala třeba i před Blaze Bayleym (exIron Maiden, exWolfsbane).

Skupina The Snuff byla založena v roce 2010 a debutové album Requiem for Me vydala poměrně záhy. V současnosti hraje v tomto složení: Marek Kučera – zpěv, Tomáš Kučera – kytary a vokály, Michal Scheiner – kytary a vokály, Ijen Ayen – basová kytara, Matyáš Verner – bicí.

 

Zde se můžete podívat na klipy:

Boxed In

 

Erotic Sylvia

 

Další info najdete na: https://www.facebook.com/thesnuffofficial.

Tisková zpráva