Tisková zpráva: Taková trochu jiná tiskovka - Kohout Plaší Smrt

01.03.2012 14:42

Když po letech vydali severočeští Kohout Plaší smrt svoje další CD Hužva, některá zlá ústa je nařčila ze "ztráy punku". To ale Kohouti v písni Pedro i v jejím vizuálním provedení rozhodně popřeli! Pojďme se banánovému mexičanovi podívat na zoubek.

Je tomu už nějaký pátek, co tihle zpupní a veselí pankáči brázdí česká podia ať už mezi tou nejvyšší elitou na megalomanských festivalech, nebo začouzené hospody plné číratých punkerů. A Hužva nebylo zdaleka první CD, které z dílny Kohout Plaší Smrt vzešlo. Co si můžeme ale s libůstkou přiznat, že punkový smysl klukům i přez jejich hudební rozptyl zůstal. Možná to je i výborně zvoleným hlavním hrdinou ve videoklipu - notoricky známý Onkle Punk, kterému žádný punkový koncert na severu čech neunikne - nebo podrobnější symbolika textu písně. Každopádně vidoklip se vzhledem k podmínkám zdařil, tak pankáči nezoufejte!:-)

A co nám ke svému videoklipu řekla kapela?
Tak zase po nějaké době máte možnost zhodnotit snahu našeho souboru o vizuální zpracování vybraného songu, tentokráte z posledního CD Hužva. Ten song se jmenuje Pedro a klip byl vytvořen jednu únorovou neděli za poněkud extrémních meteorologických podmínek v našich domovských městech Liberci a Jablonci nad Nisou. Během natáčení scén, kdy se překvapený španělský junák Pedro po příletu z teplých jihoevropských krajin prodírá s bednou banánů hromadami sněhu, totiž nepřetržitě pršelo, případně sněžilo. Hlavní hrdina byl už od rána mokrý a promrzlý, na rozdíl od kapely, která se v relativním suchu své obuvi skvěle bavila novými a novými gagy, které kameraman, scénárista, režisér a střihač v jedné osobě, Pája Junek na místě vymýšlel. Tímto Pedra, neboli Kubu oceňujeme řádem kohoutího pařátu za obdivuhodnou trpělivost a parádní herecký výkon, stejně jako pedrovu chvilkovou partnerku a majitelku mopedu Lindu. Doufáme, že po shlédnutí našeho nového výtvoru zatoužíte po poslechu zbylé tvorby kapely Kohout plaší smrt a co víc, že dorazíte na jeden z mnoha koncertů, prostřednictvím nichž Vám přivážíme kulturu až do Vašeho rodného města.

Videoklip posuďte sami, a věřte, že jeden vál nikdy nestačí. Větší náklad Kohoutí muzika naleznete na bandzone.cz/kohoutplasismrt nebo na kohoutplasismrt.cz.

 

Sláva Bareš