Tisková zpráva: Majáles Dobruška 2014 – ATMO music, MAAT, We On The Moon, Skywalker a další

18.04.2014 11:56

Kdy: 3. 5. 2014
Kde: Archlebovy sady, Dobruška

 

Letos již po páté proběhne v dobrušských Archlebových sadech pravý studentský Majáles. Program se i tentokrát opírá o kvalitní interprety. Celou akci načne kapela Whatrock v čele s půvabnou zpěvačkou. Začneme tedy znovu pořádným nářezem. Tentokrát v hardrockové podobě. Poté se návštěvníkům představí hoši z pop-punkové partičky Rogers, pocházející z Holic. Irnis jistě překvapí svým netradičním pop-rockem, který zpestřují hiphopovými prvky. Posluchače kvalitní hardcorové muziky jistě potěší Skywalker z Prahy, kteří mají za sebou kanadské i evropské turné a momentálně pracují na nových písních, ale v jejich repertoáru budou nejspíš figurovat songy z posledního EP Babylon, tedy nahrávky plné tvrdých kytarových riffů, ukřičených slok, ale také skvělých melodických refrénů.

 

 

Druhou polovinu programu načne Just For Being, další kapela z našeho hlavního města. Ti hrají melodický punk-rock s anglickými texty. Jedná se o další uskupení se zkušenostmi s koncerty v zahraničí. S úplně jiným žánrem se na našem podiu představí formace ATMO music ve složení Beef, ODD a Jakub Děkan. Ti na svém novém albu Andělé x Démoni oblékli rap do trochu jiného kabátu a uhodili hřebík přesně na hlavičku. V těchto dnech patří toto CD k nejprodávanějším deskám u nás a jejich hit Andělé byl ještě pár týdnů nazpět 2. nejhranější českou písní v tuzemských rádií.

 

 

Z Brna k nám dorazí We On The Moon, Češi se zahraničním soundem. Na scéně jsou už od roku 2009, ale teprve minulý rok vyšel jejich debut Beating The Heroes, na který dohlížel Boris Carloff. Celý line-up uzavřou MAAT, rapperské duo z Hradce Králové, které má na kontě mnoho spoluprácí se špičkou tohoto žánru u nás. A taky 5 alb. To poslední vyšlo právě loni a nese název Ze tmy. Neobsahuje žádné pózy, lži a přetvářku. Fosco Alma i L.D. zde představují sami sebe v co nejrealnější podobě. K tomu využívají rychlou flow a velice kvalitní texty.

 

 

Kromě koncertů výše zmíněných interpretů zde také proběhne vystoupení dobrušských mažoretek Tyrkys, několik tanečních vystoupení, přehlídka parkurového uskupení Sans Encombre a mnoho dalšího. Před zahájením samotné akce, tedy v 13:30, se uskuteční typický majálesovský průvod napříč městem. Na místě nebudou chybět stánky občerstvením, přičemž na své si přijdou i vegetariáni. Točit se bude místní pivo Rampušák a pro milovníky míchaných nápojů bude připraven i Originální drink bar. Jo a VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ! Těšíme se na Vás!

Více informací nalezneš na našich webových stránkách. K akci se můžeš přidat i na FB.

 

Vojtáno