Tisková zpráva: Europe Day se 4 formacemi už 9. 5. ve Strážnici

05.05.2014 18:06

Jedním ze symbolů Evropské unie je také Den Evropy. Ten připadá na 9. května a je připomínkou roku 1950, kdy francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě. A protože strážnickému Green Music Clubu neunikne žádná oslava, rozhodl se uspořádat koncert plný kapel evropských kvalit. Událost by měla přilákat hlavně fanoušky energické a tvrdší hudby.

Den Evropy začíná v 19 hodin a jako první se na pódiu představí Step to the Crowd z Brna, kteří ale nezapřou strážnické kořeny a Green je pro ně druhým domovem. "Jsme moc rádi, že jsme součástí takové akce. Jedná se o kapely evropského formátu. Těšíme se na přátelskou atmosféru, která je ve Strážnici jedinečná," poskytli své vyjádření pánové ze SttC. Energický post-hardcore plný melodií, tvrdých riffů a změn by měl být kvalitním startem akce. Druhým českým zástupcem jsou ostřílení CityLights z Prahy. Představitelé hard-core rock'n'rollu spolu hrají od roku 2009 a je pro ně charakteristická rychlá a neohraná melodie.

Další v pořadí bude pražská kapela Skywalker. Jde o zkušenou partu, jejichž tvorba se pohybuje mezi pop-punkem a hardcorem. Jedná se o velmi nadějnou skupinu, která má za sebou vystoupení i za velkou louží. Ve Strážnici se objeví poprvé a zajisté předčí veškerá očekávání. Nyní přichází řada na zahraničního hosta. Italové Panic.0, hrající crosscore, mají právě rozjeté evropské turné a rozhodli se udělat si zastávku i na jihu Moravy. Ostré kytary, ostrý projev a mimo jiné také příval energie. To vše se chystají přivézt do České republiky. Vstupné na akci je 70 korun.

Po výkonech kapel bude následovat tradiční afterparty plná hudby na přání.

 

Tisková zpráva