Tisková zpráva: Australští Bodyjar míří do ČR. Support domácí Selfish a Call Tracy

28.04.2014 11:19

Otcové australského sk8 punku Bodyjar se po třinácti letech vrací do Evropy, neminou ani Českou republiku.

Poté, co se dali Bodyjar v roce 2013 opět dohromady se rozhodli, že je na čase potěšit také své evropské fanoušky. A tak se po dlouhých třinácti letech vydávají na evropské turné, v jehož rámci je budeme moci vidět i v České republice, a to konkrétně v sobotu 3. Května ve Valašském Meziříčí v M-Klubu. Český support nebude rozhodně žádná ostuda – z mrtvých vstanou tuchlovičtí Selfish a celý večer zahájí mladá krev Call Tracy.

Vstupenky se dají pořídit v předprodeji za 150 Kč nebo na místě za 200 Kč.

Bodyjar můžeme společně s Frenzal Rhomb považovat za takové otce australského punkrocku. Kapela vznikla v roce 1994 na předměstí Melbourne a byla součástí devadesátkového punkrock boomu, do kterého patřili i Pennywise, The Offspring nebo Blink 182. Proslavili se především albem How it Works, na kterém se objevily pecky jako Not the Same nebo Fall to the Ground. V roce 2006 se kapela rozhodla ukončit činnost a věnovat se více soukromému životu. To jim ale nakonec nevydrželo, a díky neustálým prosbám fanoušků a nabídkám koncertů se rozhodli začít zase hrát. Pilotní song z nového alba Role Model, který nese název Fairytales přesvědčil příznivce kapely o tom, že to v sobě i po těch devatenácti letech stále mají.
Domácí Selfish z Tuchlovic asi není třeba moc představovat. Fanoušky si získali především upřímnými texty i muzikou a přátelským přístupem. Přestože již aktivně jako kapela nefungují, před Bodyjar si rádi připomenou staré časy.
Call Tracy jsou mladá kapela z Litvínova, která by neměla ujít vaší pozornosti, pokud si libujete v pop punku. Na Moravě to bude jejich premiérový koncert.

 

FB EVENThttps://www.facebook.com/events/592285400861796/.

 

Tisková zpráva