Simple Plan - Get Your Heart On! (2011)

02.07.2011 11:36

Datum vydání: 2011

Label: Lava / Atlantic

Délka: 37:40; 11 skladeb

Odkaz: myspace.com/simpleplan

Země původu: Kanada

Žánr: Alternative rock / Pop-punk / Power-pop

+ hosté; zapojení fanoušků do tvorby desky; dvojjazyčná verze songu Jet Lag

- stručně: ničím nezaujme

Hodnocení: 55 %

Doporučené skladby: Jet Lag, This song saved my life, You suck at love


Tříroční čekání na další přírůstek do diskografie legendy pop-punku Simple Plan je u konce a já a hromady další fanoušků jsme byli zvědaví, jak si povede nové album, nazvané Get Your Heart On!. Kapela z počátku dost šetřila s nějakými těmi informacemi o desce a až asi 2 měsíce před vydáním začali kluci z kanadského Québecu "nahžavovat" své fanoušky vydáním videoklipu Cant Keep My Hands Off You a o pár týdnů později klipem k songu Jet Lag, o kterém se ještě zmíním.

Bohužel to je vše, co by se dalo pochválit, jinak to za moc nestojí. Né že by se to nedalo poslouchat, některé melodie jsou chytlavé a nutily mě si je pobrukovat, ale prostě všechno bylo takové moc podobné a obyčejné. Občas se stalo, že jsem nezaregistroval, že jedna písnička skončila a začala druhá. Album podle mého názoru ničím neohromí a je to klasický popový nářez, který se - až na již zmíněné dvě písně - ztratí mezi průměrnými tituly, což by se u kapely jako Simple Plan stávat nemělo. Od minula celkem značně přibylo elektro efektů, což ve výsledku kapelu táhne více k popu a jeho odnožím než k pop punku/rocku, na který jsme byli do teď zvyklí.

Celkem mě ale potěšili hosté, které si kapela pozvala na nahrávání. Mezi nimi například Alex Gaskarth z All Time Low, popová zpěvačka a skladatelka Natasha Bedingfield nebo Rivers Cuomo ze skupiny Weezer. Za zmínku stojí určitě i vydání dvoujazyčné verze songu Jet Lag, jenž si můžete poslechnout jak v anglické verzi, tak i pro některé lidi prý v hezčím, francouzkém znění. Mně se však líbí ta anglická. Kapela nezapomněla ani na své fanoušky a ve spolupráci s nimi vznikl song This Song Saved My Life, na jehož psaní i nahrávání se podíleli právě samotní příznivci této party.

Celkově je ale deska spíše zklamáním. Simple Plan jsou ikony, a tudíž se od nich čeká vždy něco extra. Bohužel, alespoň z mého pohledu, deska ničím nezaujme a kdo váhá, jestli si ji má koupit, tak ať si radši poslechne Cant Keep My Hands Off You a Jet Lag na YouTube a na zbytek hodně rychle zapomene! Pokud nejste jejich zarytý fanoušek, o nic nepřijdete.

MICHAL SUDÍK