Set Your Goals - Burning At Both Ends (2011)

04.08.2011 16:08

Datum vydání: 2011

Label: Epitaph

Délka: 53:33; 13 skladeb

Odkaz: setyourgoals.net

Země původu: USA

Žánr: Pop-punk / Melodic hardcore

+ chytlavé melodie; skvělá kytara; mixáž

- všechny skladby jsou si moc podobné; téměř žádné novinky oproti předešlému albu

Hodnocení: 70 %

Doporučené skladby: Certain, Cure for Apathy, London Heathrow

 

Předtím, než jsem začal dělat na této recenzi, jsem Set Your Goals nepřikládal nějaký moc velký význam. Po poslechnutí jejich nového alba, nesoucího název Burning at Both Ends, jsem ale změnil názor a tato kapela má rozhodně co nabídnout. I když ani zde se tito kluci z prosluněné Kalifornie nevyhnuli pár chybám.

Zprvu musím vyzdvyhnout obrovskou energii, která z desky srší, melodie jsou často tak chytlavé, že vás to až nutí si je pobrukovat. Album, obsahující 13 vesměs skvělých songů, je uspořádáno tak, že vás ani na chvíli nenechá v klidu a bez přestávky pojedete v rychlém, melo punkrockovém tempu. Další kladem této desky je podle mě i skvělá práce kytaristů a mixážistů, díky kterým se to moc dobře poslouchá. Zpestřením je i pár screamo pasáží, jež trochu ubírají na asi největším mínusu Burning At Both Ends.

Největší chybou, které se Set Your Goals dopustili, totiž je, že většina jejich songů si je více či méně podobná a dohromady to vytváří pocit, že posloucháme jednu dlouhou písničku. Trochu bych si postěžoval i na vokály obou zpěváků. Ne, že by neuměli zpívat (to ani náhodou). Do žánru, který hrají, se to hodí, ale občas se to zdá až moc uřvané, což mi trochu ubíralo na skvělém pocitu při poslechu. Kdybyste porovnali tuto novinku a předešlé album, tak také jistě poznáte, že se od sebe liší v minimu věcí. Kapela asi nechtěla riskovat a pouštět se do něčeho nového. To je spíše na škodu, jelikož každý rád uslyší něco nového, ale na druhou stranu: jistota je jistota.

Na závěr, když bych to měl shrnout, tak se nejedná o něčím převratné album. Placka se zkrátka drží již zajetého stylu, který si Set Your Goals vybudovali. Samozřejmě vám doporučuji si album poslechnout, je to skvělý materiál. Ale pokud nejste zvláště velkými fanoušky této skupiny, tak se nejspíš nic nestane, jestli jej minete...

MICHAL SUDÍK