Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 3

25.07.2013 18:00

Vítejte u třetího dílu nové rubriky, ve které se budete pravidelně setkávat s tipy našich redaktorů. A nebojte se, nebudeme vám zde předhazovat žádné profláknuté desky, které zná každý pokročilejší čtenář Brava. Budeme vám zde představovat ty nejzakopanější klenoty světové scény. Takže přejeme příjemné objevování…

 

Sláva Bareš

Kapela:  LostAlone

Album: I'm a UFO in This City

Rok vydání: 2012

Žánr: Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

LostAlone, evropská kapela, která by si rozhodně zasloužila mnohem více pozornosti. Osobně ji velmi rád přirovnám k již zaniklým My Chemical Romance, s rozdílem, že mladí Angličané do své hudby vkládají mnohem více surovosti a energie!

 

 

Vojta Rydlo

Kapela: Last Heart Attack

Album: Take This! Free Gift

Rok vydání: 2013

Žánr: Melodic punk-rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Mladí Last Heart Attack a jejich debutové EP by rozhodně nemělo uniknout žádnému fanouškovi klasického melodického punk-rocku z přelomu století. Zajímavé je, že kapela pochází z Říma, což je trochu znát na jejich angličtině. Ale alespoň písně znějí tak trochu jinak. Určitě se vyplatí obětovat 15 minut života a zkusit tuhle nahrávku formace ze stáje Limen Clothing.

 

Tom

Kapela: Anatomy of the Bear

Album: Anatomy of the Bear

Rok vydání: 2012

Žánr: Ambient

Facebook: zde

Ukázka: zde

Anatomy of the Bear, tj. projekt dvou kamarádů z Britských ostrovů, kteří tvoří opravdu pohodovou, ambientní hudbu. Pokud chcete vypnout od okolního světa a pročistit si hlavu, tak doporučuji tuhle nahrávku, nebudete litovat.

 

 

Lukáš Ponížil

Kapela: 30 Miles

Album: The Smiles of Rage & Paranoia

Rok vydání: 2012

Žánr: Alternative rock / Melodic hardcore punk / Experimental

Facebook: zde

Ukázka: zde

Punk-rockový podvozek doplněný o totálně jebnutý vokál v podání trojice Italů, která sere na trendy a hraje, co je baví.

 

 

 

Josef Štípala

Kapela: Dependence

Album: All The Things You Don't Want To Say

Rok vydání: 2013

Žánr: Melodic post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Debutové album této kalifornské pětice se definovat sice jako žánr melodic post-hardcore dá jen stěží, protože jsou zde aspekty od ema až po mluvené slovo, o to je však tato deska zajímavější a pestřejší. Energie jejich hudbě také určitě nechybí. V dnešní době je velice těžké přijít s něčím "novým", klukům z Dependence se to však povedlo!

 

Lara

Kapela: The Dangerous Summer

Album: War Paint

Rok vydání: 2011

Žánr: Indie / Rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Tihle čtyři kluci z Los Angeles hrajou strašně příjemně. Na albu sice není nic nového pod sluncem, ale je to fakt uklidňující hudba s emotivními texty, prostě kytarovka na nedělní odpoledne. Svět je zlej, ale kytara se nad ostatními nástroji a zpěvem jakoby vznáší. Baví mě to a těším se na novou desku, která vyjde už 6. srpna 2013.

 

Jonash

Kapela: Boys No Good

Album: Never Felt Better

Rok vydání: 2011

Žánr: Pop-punk / Melodic punk-rock / Easy core

Facebook: zde

Ukázka: zde

Floridská pop-punková pětice Boys No Good se bude, myslím, líbit každému, kdo tíhne k rychlému pop-punku s prvky easy coru. Výraznější baskytara, dobře se doplňující dvě kytary, pořádný vokál, který zní chlapsky a charismaticky, chytlavé melodie. Tahle debutová a zároveň jediná placka obsahuje 12 skladeb, při nichž se nudit příliš nebudete. Na léto ideální!

 

Starší čísla: