Rozhovor s kapelou Civilní Obrana

06.11.2011 12:00

Jako další nám na naše otázky odpověděla kapela Civilní Obrana. Jak pokračují práce na novém albu, kde kapela hraje nejraději a mnoho dalšího o této sympatické pop-punkové trojici, se dozvíte právě zde!

 

Tak otázka první. Jak jste si užili léto, kluci?

Ahoooj! Léto bylo bezva. Užili jsme si spousty koncertů, spousty festivalů a všeho, co k létu patří! :)

 

Je to myslím zhruba půl roku zpátky, co se objevil nový song Opilá Princezna, poté jste uveřejnili i klip k této písni. Chystá něco podobného kapela pro své fandy v nejbližší době?

Nyní chystáme nové CD, které bude pro naše fandy i pro nás. Děláme na nových písničkách už asi půl roku a začínáme pomalu, ale jistě finalizovat. :)

 

Už nějakou dobu hraje Civilní Obrana bez kytaristy Jirky Horáka. Šlape vše, jak má? Jak jste se vůbec s touto změnou vyrovnali?

Prsta máme pořád hrozně rádi, rádi se na různých akcích setkáváme. Jinak kapela šlape, jak má, jen je nás v partě o jednoho míň. Už před jeho odchodem jsme se shodli na tom, jakým hudebním stylem budeme dál pokračovat. Využíváme dost elektronických zvuků, takže kapela zní naživo dost plně, i když je „chudší“ o jednu kytaru.

 

Hrajete již celkem dlouho a máte za sebou spoustu koncertů po celé ČR. Kde se vám hrálo nejlépe a kam se rádi vracíte?

Hraje se nám dobře všude, kde si to lidé umějí užít. Nejvíce nás překvapilo slovenské publikum. Tam si lidi váží koncertů o moc víc než tady v Čechách. Prostě si tam všichni přijdou ten večer užít od začátku až do konce a patřičně odměňují muzikanty dokonalou atmosférou. Závidíme slovenským kapelám to, co doma mají. :)

 

Radši koncert v malém klubu, nebo na větším festivalu?

Tak to je otázka, kterou bys mohl položit jednou za půl roku, ale odpověď bude vždy jiná. V zimě se těšíme na festivaly, v létě do klubů. :)

 

Jaký máte vůbec názor na českou hudební scénu?

Já osobně si myslím, že u nás je strašně moc skvělých kapel, a to ve všech žánrech. Bohužel je strašná škoda, že česká rádia upřednostňují zahraniční interprety. Přijde mi, že na koncerty chodí všeobecně míň lidí než před lety, což mě hodně mrzí. S klukama jezdíme strašně rádi i na jiné kapely, protože nás muzika prostě strašně moc baví. Je mi líto, když vidím, že kapela, která měla loni na koncertě 700 lidí, má letos „jen“ 100. Tak ale věřme tomu, že se během pár let zas všecko změní a lidé si uvědomí, že kapelu člověk pozná na koncertě, ne na internetu. :)

 

Je nějaká kapela, která vás ve vaší tvorbě nějak výrazně ovlivnila?

Ovlivňují nás naprosto všechny kapely ve všech hudebních stylech. Vlastně nás ovlivňuje veškeré dění kolem nás. Jak v textech, tak i v muzice.

 

Máte nějaký určitý rituál, jenž provádíte před koncertem, případně po něm?

Po koncertě si vždycky potřeseme pracičkami a pochválíme se, jak skvěle jsme váleli! :D

 

No a otázka na závěr. Co byste rádi vzkázali našim čtenářům?

Rádi bychom čtenářům vzkázali, aby chodili na koncerty. Ať už na naše, nebo na jiné. Je to pro každou kapelu ta největší odměna!

VOJTÁNO