Report: Climates + Pride And Ego Down + Sold My Soul; Ostrava - 11.03.2013

27.03.2013 17:35

Kdo: Climates (UK), Pride And Ego Down (DE), Sold My Soul (CZ)
Kde: Ostrava - Plan B Hardcore Café
Kdy: 11. 3. 2013

Den se se dnem sešel, přišlo i pár lidí a ostravský klub Plan B přivítal nadšené hosty. Hardcorový večírek navštívili sousedští Pride and Ego Down, z Hulína přijeli kluci Prodat svoji duši a manchesterští Climates dorazili coby hlavní atrakce večera. Zepředu, od pódia, přináší své dojmy nejprve WAGHiSS:

Hned ze startu jsme si poslechli Sold My Soul, ten večer značně v nevýhodě. Kytarista Radim neodolal zimním radovánkám a celý koncert musel odehrát v sedě v obvazech, protože si na svahu vyhodil rameno. Pódiová prezentace tím možná utrpěla, samotná muzika vůbec! Agresivní bicí pěkně nahlas, basa nestereotypní a ty kytáry... ACH! Tam bylo VŠECHNO, co na muzice miluju (vyjma všudeseseroucí elektroniku puštěnou z laptopu, ani intro nebylo!). Breakdowny byly, a bylo jich zdravě. Sypačky, vyhrávky, tremolla, čisté zpěvy, špinavé zpěvy... frontman by mohl být drzejší a kopat a plivat do holek a tak, musím přece jen něco vytknout, to se tak musí, žejo? Když se řeklo POST-HARDCORE, naskočil mi punk-rockový podvozek a nemoderní syrovost a špína. Když se odteď řekne POST-HARDCORE, napadnou mě Sold My Soul. Předávám slovo.

Když na pseudo podium nastoupili Pride And Ego Down, ačkoli název asi neplatí jako motto kapely, publikum náhle vyskočilo o oktávu výš a dopředu se nahrnula děvčata. EMOce pryštily, podnapilá děvčata div nesvlékala trička. Milá kapela, oddechová muzika, fajn atmosféra, i když zvuk trošku zlobil. Ale hlavně BICÍ. Přehledneme vysokého, pohledného zpěváka, řvouna i téměř neslyšitelnou basu, ale bubeník vyčníval, jak jen v dobrém smyslu slova mohl.

Stydlivý zpěvák kývnul a byl přídavek. („You guys.. you know it's really lame when band plays one song two time, but we don't really have a choice. You guys are awesome.“)

Po velice EMOtivním zážitku, (v dobrém, ovšem) přišla další šílená zvukovka, ale po ní Klíma konečně ustálo a britové odpálili publikum. Hráli srdíčkem a neměli hvězdné moresy. Internet nás odkazuje na UK alternative, ale podle mého jsem si poslechla hardcore, který nebyl nahraditelný dalšími 30 kapelami na čekačce. Mělo to melodii a místy i rozpoznatelný text. Frontman nás několikrát pochválil, dokonce slušně poděkoval. České publikum nezklamalo a tradičně si vyřvalo další přídavek. Zpěvák a hrstka nadšenců si zapluli vzduchem, proletěl sem tam nějaký ten kelímek od piva, či s pivem. Absolutním vítězem večera se ovšem stávají... Sold my Soul! I když kluci z ciziny ukázali, že se nestydí a mají praxi, česká kapela mě překvapila a pobavila nejvíc. 70 korun za parádní koncert mi přijde jako směšná cena, jediným problémem by byli hladoví a krvelační mosheři, semtam zazlobil zvuk, ale hlavně lenost a nedostatek diváků. Lidé, pojďtě za kulturou. Ta mrcha je líná, za vámi nepůjde!

 

Akci pořádal Honza Sekerka áka Black Eye Events.

Valo / Waghiss