Report: Blessthefall + Pierce the Veil + Motionless in White; Praha - 05.10.2011

10.10.2011 09:21

Kdo: Blessthefall (USA) + Pierce the Veil (USA) + Motionless in White (USA)
Kde: Praha – Lucerna Music Bar
Kdy: 05.10.2011


Ve středu 5. října prošel Lucerna Music Bar v Praze našlapaným vystoupením tří formací pocházejících ze Spojených států amerických. Početné publikum přivítalo post-hardcorovou parádu v podání Blessthefall. A aby toho nebylo málo, připojili se také Pierce the VeilMotionless in White.

Krátce po osmé hodině večer nastoupili na scénu Motionless in White, kteří hrají především metalcore. Na svém kontě mají dvě EP a debutové album Creatures, které se stalo známým a populárním široko daleko. Na první pohled nezaujmou ani tak svou hudbou, jako spíše svým vzhledem. Černé oblečení, vlasy, make-up a barevné kontaktní čočky –  toť kapela v celé své parádě. Pozici frontmana zaujímá Chris Cerulli, který ihned po příchodu na podium rozhýbal a rozehřál všechny přítomné. Vybízel je, aby křičeli, skákali, moshovali; s publikem si velmi rozuměl. Všem nakonec sdělil, že pokud chce někdo fotku, podpis nebo prohodit pár slov, bude u jejich merchu. Všichni členové kapely byli velmi přátelští a vstřícní.

Jako další se představili před početným publikem Pierce the Veil, kteří se zaměřují na velmi zajímavý experimentální rock s prvky post-hardcoru. Frontmanem je Vic Fuentes stojící mimo mikrofónu také za kytarou. Velmi mě zaujalo kvalitní ozvučení a velmi působivé kytarové prvky. Tato parta ze San Diega má za sebou dvě úspěšná alba, a také to šlo na lidech poznat. Začal se rozjíždět stage diving a všichni se náramně bavili, z čehož byla kapela evidentně nadšená. Od pohledu bylo jasně poznat, že vystoupení si užívá nejvíce baskytarista a zároveň doprovodný zpěvák Jaime Preciado. Předváděl tam všelijaké otočky, pobíhal sem a tam a do toho stíhal zpívat. Jako největší plus pak beru, že měl neustále úsměv na tváři. Celé vystoupení zakončili pánové songem Caraphernelia, který znali snad všichni přítomní, kteří si jej náramně užívali a sborově skupinu podporovali. Pierce the Veil sklidili zasloužený potlesk a publikum už netrpělivě čekalo na headlinery Blessthefall.

Během přestávky, při níž se návštěvníci těšili na zlatý hřeb večera, se objevila na podiu polonahá slečna. Ta i přesto, že byla vypískána, aby opustila svou pozici, nakonec sklidila ohlušující aplaus. Nyní už pojďme k věci, a to když na stage nastoupili v plné kráse a parádě Blessthefall. Celá show odstartovala intrem Awakening a ve velmi energickém náboji parta navázala na song Promised Ones. Poté vyzval zpěvák, textař a frontman kapely Beau Bokan všechny, aby se zapojili pořádně do stage divingu. Také nechal roztočit menší circle pit a pánové nahodili pecku zvanou Bottomfeeder. Mezi jednotlivými tracky bylo pár proslovů, kupříkladu zaujala věta: „Česká republiko, jste úžasní, budeme sem jezdit hrát každou sobotu!“ Po dohrání základního setu si diváci vyžádali přídavek, kapela vyhověla a rozloučila se s písní To Hell And Back.

Dokonce se sem přijeli podívat fanoušci až z Ruska, což Beau náležitě ocenil a poděkoval. Kdo měl zájem, mohl si poté zajít pro podpis, fotku či si prostě popovídat – nebyl to vůbec žádný problém. Celé vystoupení bylo perfektně ozvučeno, atmosféra vynikající, lidé se bavili, sborově doplňovali, fotili, natáčeli… byli zkrátka unešeni. Tato známá post-hardcorová formace u nás předvedla vynikající show, na kterou všichni budeme jistě příjemně vzpomínat!

 

TOMÁŠ KŘENEK