Man Overboard - Man Overboard (2011)

18.10.2011 15:46

Rok vydání: 2011
Label: Rise Records
Délka: 33:49, 12 skladeb
Odkaz: www.defendpoppunk.com
Země původu: USA
Žánr: Pop punk
+ nápaditost; vysoká dávka energie; silné melodie
- délka alba
Hodnocení: 85 %
Doporučené skladby: Teleport, Dead End Dreams, Punishment


Máte rádi překvapení? Jestli ano, jste tu správně, protože tato kapela zřejmě překvapuje velice ráda. Od prvních tónů její úžasné energické muziky mi bylo jasné, že mé uši budou chtít nášup. Man Overboard ale nehrají nijak dlouho. Začali v roce 2008, přičemž na svědomí mají již 2 studiová alba. První nese název Real Talk a na tom druhém, které se dostalo ven na konci září, zanechala kapela pouze svůj podpis.
Za tímto bezejmenným obalem se ale skrývá opravdový poklad. Nové CD této pětice je totiž nadmíru vydařené. Obsahuje snad vše, co by mohlo fanouška výše zmíněného žánru potěšit. Dvanáct nekompromisních pecek, jejichž melodie dokážou nabudit a zároveň rozveselit. Věřím, že i když případně nejste v anglickém jazyce nijak moc zdatní, textům dobře porozumíte, protože nazpívané je to na výbornou! Oba vokalisté, tedy Nik Bruzzese a Zac Eiesenstein, se navzájem skvěle doplňují a nenechají posluchače ani chvíli v klidu.
Nedostatky desky se zde hledají velice špatně. Je jich totiž opravdu málo. Album šlape ve velice rozverném tempu a rozhodně mě nenudilo ani na chviličku. Škoda ale je, že uteklo poněkud moc rychle. Pokud si totiž tento malý hudební zázrak pořídíte, zjistíte, že se jedná o další „půlhodinovku“, což sice není v dnešní době nijak neobvyklé, ale nejspíš to trochu zklame. Jenže takhle nápaditá deska je doslova nabitá hity, které opravu hodně potěší, a to je přece to nejdůležitější! Hodně silná je například píseň Teleport; pecka Punishment zase určitě zaujme svým našlápnutým refrénem.
Takže jestli si potřebujete zlepšit náladu nebo si chcete zase po čase poslechnout něco nového, co přinejmenším uspokojí vaše posluchačské touhy, pořiďte si nové Man Overboard a nechte se překvapit!

VOJTÁNO