Face To Face - Laugh Now, Laugh Later (2011)

07.07.2011 19:40

Datum vydání: 2011

Label: Antagonist Records

Délka: 35:56; 11 skladeb

Odkaz: www.facetofacemusic.com

Země původu: USA

Žánr: Punkrock

+ á la kalifornský punkrock 90. let; basovka; melodie; množství hitů

- nic dříve neslyšeného, což zde ale vůbec nevadí

Hodnocení: 90 %

Doporučené skladby: It's Not All About You, Blood in the Water, What You Came For, All for Nothing


Tak jsem se konečně dostal k recenzi na novou placku od punkrockových veteránů Face To Face, která mi do ušních bubínků hraje už nějaký ten pátek, jen nebyl čas to všechno sepsat. Takže album nese název Laugh Now, Laugh Later a fanoušci na něho čekali celých devět (!) let. To je doba uplynuvší od posledního vydaného počinu How to Ruin Everything, neboť kapela měla několik let pauzu. To je sice trochu škoda, avšak o to jsou lepší výsledné dojmy.

Pánové zůstali u toho, co jim dobře jde, tedy u svižného a melodického punkrocku, který si vystačí se třemi hudebními nástroji (když nepočítám, že jsou tu kytary dvě) a na nic víc si nehraje. Písně si to tedy ženou většinou v rychlých rytmech, jsou přímočaré a zkrátka krásně zapadají do zlatých kalifornských 90. let - alespoň, co se týká punkrockové scény.

Desku představila již před jejím vydáním věc s titulem It's Not All About You, což je hit jak blázen, k němuž právem vznikl i videoklip. Rozhodně je to nejsilnější věc z celého CD, přesto další tracky nezůstavají o moc pozadu. Hned čtvrtá Bombs Away začíná geniální baskytarou, která mimochodem zní výborně po celých 36 minut! Pátá zase Blood in the Water sází na dobrou rytmiku a ústřední kytarový riff. Další What You Came For ještě zrychlí a opět nám naservíruje velice chytlavou melodii, která vyústí v silný refrén. A takhle bych mohl pokračovat dále, ale to by nemělo smysl.

Jednoduše od Laugh Now, Laugh Later nečekejte žádné novátorství, ale poctivý melodický punkrock, jenž se vám dostane pod kůži. Lidé mají na tuto desku možná názory různé, ale můj je ten, že máme před sebou jednoho z aspirantů na album roku v tomto hudebním žánru. Mě to prostě chytlo! 

JONASH