Close Your Eyes - Empty Hands & Heavy Hearts (2011)

18.11.2011 12:28

Datum vydání: 24.10.2011
Label: Victory Records
Délka: 44:57; 12 skladeb
Odkaz: https://www.victoryrecords.com/closeyoureyes
Země původu: USA
Žánr: Melodic hardcore
+ nenahraditelný vokál; skvělé kytarové riffy
- podobné minulému albu
Hodnocení: 80 %
Doporučené skladby: Valleys, Empty Hands, Paper Thin


Ještě nedávno patřili američtí Close Your Eyes k nováčkům svého žánru. Jenže rok se s rokem sešel a na konci října vydala kapela nové album Empty Hands & Heavy Hearts a pověst zelenáče byla pryč. Na hudební scéně ale vážně nepůsobí moc dlouho. První EP si chlapci vydali v roce 2008 sami a debutové studiové nahrávky, která nese název We Will Overcome, jsme se dočkali právě na jaře minulého roku.

Možná se to dalo čekat, ale nová deska celkem navazuje na tu předchozí. Znovu zde uslyšíme spoustu svižných a zároveň příjemně znějících kytarových riffů, velice silných melodií a nevyměnitelný vokál v podání Shana Raymonda, kterému se jen tak pro zajímavost přezdívá "BooBoo". To slovo nevyměnitelný je použito záměrně. Jeho barva hlasu a styl, jakým umí zakřičet, je alespoň pro mě něčím naprosto výjimečným. Shrnuto podrženo, Close Your Eyes znovu zúročili přesně to, co umí nejlépe. Jejich rychlé, odvázané a chytlavé melodie ve spojení s již zmiňovaným skvělým vokálem jsou prostě úžasné!

Na druhou stanu musíme uznat, že místy album zní, jakoby kapela pouze převlékla songy ze své prvotiny do jiného kabátu a nic víc. Naštěstí je zde také mnoho opravdu skvělých písní, které tomu celému dávají onu potřebnou šťávu. Celkem 12 výborných skladeb plných emocí a skvělé muziky se snadno vryje pod kůži a jen tak neomrzí. Nebudu se divit, když se na první poslech stanete závislí na refrénu písně Valleys, nebo když si po chvilce zamilujete kytarový úvod v písni Empty Hands.

Na závěr mi nezbývá nic jiného, než tuto šikovnou čtveřici pochválit. Znovu se jim povedlo stvořit skvělé album plné opravdových lahůdek pro fanouška melodického hardcoru. Možná je tato placka neposunula hudebně nikam dál, ale minimálně je zařadila mezi špičku již zmíněného žánru. A o to přece jde, nebo ne?

Vojtáno