Black Veil Brides - Set the World on Fire (2011)

24.06.2011 09:57

Datum vydání: 2011

Label: Lava Records

Délka: 43:33

Odkaz: myspace.com/blackveilbrides

Země původu: USA

Žánr: Glam metal / post-hardcore 

+ procítěnost; ze začátku vás album ani trochu nenudí

- příliš dlouhá kytarová sóla; později přicházející stereotypnost
Hodnocení: 65 %

Doporučené skladby: Ritual, The Legacy, Savior

 

Jedna z nejzvláštnějích skupin poslední doby nedávno vydala nové album. Parta okolo Andyho Biersack, připomínající novodobé Kiss, do té doby měla na kontě pouze We Stitch These Wounds a minialbum Sex & Hollywood. Na nich bylo vidět, že kapela se teprve rozkoukává na hudební scéně. Z tohoto důvodu jsem byl velmi zvědavý, jaké bude jejich nové CD s názvem Set the World on Fire

Na úvod musím říci, že jsem byl velmi mile i nemile překvapen. Album čítající 11 songů je svižné a až na pár hodně krátkých momentů mě nenudilo. Rychlé kytarové písně střídaly pomalejší akustické balady, které na mě působyly velmi procítěně. Od minula zůstaly občasné screamo linky a pro ně typická kytarová sóla, kopírující jejich nepochybné vzory, legendární skupinu Kiss. Na desce je znát i určité zlepšení Andyho zpěvu a nepochybně je vidět, že kapela se celkově zlepšila přechodem pod nového vydavatele.

Co se mi na albu ale nelíbilo, byly občas až otravně dlouhá kytarová sóla a pár nudných momentů - ale ty jsou tak krátké, že se dají prominout. Kamenem úrazu je ale stereotypnost, která může po pár poslechnutí alba přijít. Při prvních posleších se vám to zdá skvělé, ale poté se zdají písničky až moc podobné.

Závěrem bych to rád nějak shrnul: je poznat, že BVBčka změnili vydavatele, na desce je to slyšet. Ještě aby ne, když si ho na starost vzal producent Josh Abraham (Linkin Park, Velvet Revolver, 30 Seconds to Mars, Korn...). Navíc byl jeden song vybrán do soundtracku k velkofilmu Transformers: Dark of the Moon. Novinka má potenciál nalákat nové fanoušky a tato formace má před sebou velmi slibnou kariéru.

MICHAL SUDÍK