The Truth Is Out There - EP 2011

28.03.2012 17:48

Rok vydání: 2011
Label: DIY
Délka: 17 minut 19 vteřin (4 skladby)
Odkaz: https://bandzone.cz/thetruthisoutthere
Země původu: Česká republika
Žánr: Hardcore / Electronic / Trance core
Hodnocení: 85 %
+ vokály; chytlavé texty; povedené elektronické aranžmá
- převaha elektronické stránky nad instrumentální
Doporučené songy: Bounce; DEX


Původně pouhý projekt členů kapel Crashpoint a Pipi-Dupu přerostl v plnohodnotnou fungující kapelu nesoucí název The Truth Is Out There. Žánrově se jedná o - dnes velmi populární - mix metalcoru a elektroniky, který je ale v naší kotlině teprve v plenkách. O to víc tahle parta, především pak příznivce onoho směru, jistě potěší. V této recenzi bych vám ráda přiblížila obsah jejich nového EP, které je zdarma ke stáhnutí na oficiální stránce kapely (https://ttiot.net).

Již samotný cover EP svým moderním vzhledem jistě zaujme, ačkoliv málo kdo by na základě jeho vizáže očekával, jaký nářez se na nosiči nachází. Celkem jsou k poslechu čtyři vypalovačky, které vám přimáčknou zadnice k židlím. Úvodní song nese název Big lobogo a utváří ho čistě kombinace screamu a elektronické podbarvení, což dokreslují nepostradatelné corové instrumentální linky. Následuje, troufnu si říct, ústřední skladba tohoto EP Bounce, ke které nám kluci naservírovali i videoklip. Ten mě osobně svým zpracováním velmi mile překvapil. Ti, kteří již netrpělivě čekají na sound čistých vokálů, se dočkají v refrénu téhle pecky, jejíž text se neuvěřitelně rychle a silně vrývá do paměti. Popravdě čistých vokálů se vždycky trošku obávám, ale tentokrát jsem opravdu zklamána nebyla. A kdo se vokálů dostatečně nenabažil, musí si počkat až na závěrečnou Race, kde čisté party nad těmi screamovými lehce převažují, což ale rozhodně neubírá na řízném projevu.

Celý počin hodnotím jako velmi povedený. Instrumentální a elektronická stránka tvorby TTIOT jsou prakticky v symbióze, i když jsem místy nabývala dojmu, že jsou nástroje lehce upozaďovány. Zato projev jejich zpěváka mě naprosto nadchnul. Jak jsme již zmínila, bývám skeptická, co se čistých vokálových partů týče, ale těm bych na tomto EP těžko něco vytkla. Samozřejmě také musím pochválit i tvrdší pasáže, neboť ani ty jim ostudu určitě nedělají. Sečteno podtrženo: procenta jsou to zkrátka vysoká, takže mi nezbývá, než vám tuto placku vřele doporučit, a osobně se těším, až si tuhle kapelu poslechnu naživo.

Geen