Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 4

14.08.2013 20:11

Bez nějakých delších keců: je tu nové číslo rubriky Rozšiřte si obzory, v níž vám představujeme mladé a/nebo méně známé kapely, které stojí za to ozkoušet. Budeme rádi, když si něco z našeho výběru poslechnete a dáte nám třeba na FB vědět, co vás zaujalo.

 

Jonash

Kapela: Banquets

Album: Banquets

Rok vydání: 2013

Žánr: Pop-punk

Facebook: zde

Celá deska k poslechu: zde

Tahle čtyřčlenná parta z New Jersey funguje teprve pár let a letos jí vyšlo debutové řadové album. To má 10 skladeb, jež se nesou na vlnách poctivého pop-punku zejména ve středních tempech, ale najdou se tu i rychlejší kousky. Příjemný čistý vokál, dvě kytary, které vytváří hutný sound, a basa tu není jen do počtu. Trochu mi připomínají The Gaslight Anthem...

 

Míra Kajan

Kapela: The 1975

Album: 4 EP – Sex, Facedown, IV, Music For Cars

Rok vydání: 2012/2013

Žánr: Indie

Facebook: zde

Ukázka: zde

Britský indíčko, který stále dokáže bavit? The 1975 letos hráli na Glastonbury. Předskakovali Muse. Mají 4 EP. Co musíte udělat proto, aby vás na Glastonu bez plnohodnotnýho debutu vyřvávaly tisíce lidí? Musíte mít SWAG. A hrát fantastickou hudbu. Takovou, o který byste na 1. poslech řekli, že není ničím výjimečná. A na 2. měli za zadkem koňskou hroudu.

 

Josef Štípala

Kapela: Stolas

Album: Living Creatures

Rok vydání: 2013

Žánr: Rock / Experimental / Progressive

Facebook: zde

Ukázka: zde

Ideální volba pro fanoušky kapel A Lot Like Birds a Dance Gavin Dance. Album je nabité deseti energickými skladbami, které obsahují hosty se zvučnými jmény jako Jonny Craig, Tilian Pearson, Kurt Travis a další. Určitě se podívejte na ukázku, kterou jsem si pro vás připravil. Skladba se jmenuje Medusa a je k ní naprosto famózní a nevšední lyric video.

 

Marťas

Kapela: I-Exist

Album: Hummanity Vol. I - IV

Rok vydání: 2012

Žánr: Alternative metal / Post-hardcore / Ambient / Atmospheric / Electronic

Facebook: zde

Ukázka: zde

Jedná se o čtveřici épéček (Vol. I – IV) po šesti tracích, které je nutno slyšet jako celek. Dostane se vám tak přes hodinu peckového zážitku. Těžké melodie s ambient prvky...  no prostě velká pohoda. Poslechněte si ukázku, tahle Hudba (ano, velké H) má prostě duši!

 

Lara

Kapela: Polar Bear Club

Album: Clash Battle Guilt Pride

Rok vydání: 2011

Žánr: Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

5 týpků ze státu New York - zpěv, 2 kytary, basa, bicí. Klasika, dá se říct. Avšak v jejich hudbě je něco, co vám nedovolí je jen tak přejít. Mám ráda jejich zpěváka, protože mi barvou hlasu a naléhavostí v něm trochu připomíná Tima McIlratha z Rise Against; hudbě nechybí energie, ale umí to vzít i za ten jemnější konec. Jedno z mých nejoblíbenějších alb roku 2011.

 

WAGHiSS

Kapela: ΛRCHETYPE 

Album: Debut EP

Rok vydání: 2011

Žánr: Alternative math / Metalcore

Facebook: zde

FREE Download: zde

Furt mi není jasné, proč se o téhle parádě skoro neví. Metalcore, co čerpá z takových parád jako Every Time I Die nebo Stray From The Path, pohání naživo mašina, co které se tankuje totéž, co The Chariot. A ty texty! Čtyřstopý debut, lehce prog. zvuk, neuvěřitelný nářez. Žádná velká revoluce, ale rozhodně něco nového ve smradlavých metalcorových vodách.

 

MatZ

Kapela: Lazlo Bane

Album: All The Time In The World

Rok vydání: 2002

Žánr: Alternative rock / Power pop

Facebook: zde

Ukázka: zde

Autori úvodnej skladby z kultového sitcomu Scrubs toho zas tak veľa v kariére nestihli, ale album All The Time In The World rozhodne patrí k tomu najlepšiemu z radio-friendly, no zároveň neotrelého rocku z úvodu nového milénia. Skvelá muzika do pohody i nepohody.

 

Dan Hromada

Kapela: Burn The Fleet

Album: The Modern Shape

Rok vydání: 2012

Žánr: Alternative rock / Post-hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Kvarteto z anglického Southamptonu, které zaujme citem pro neoposlouchané rockové melodie protkané vlivy moderního post-hardcoru, a hlavně charismatickým zasněným hlasem frontmana Andrewa Conveye, kterého jste mohli zaslechnout například ve skladbě Photographs od Heart In Hand.

 

Starší čísla: