Rozhovor s kapelou The Blackstone Chronicles

17.07.2011 12:25

Dnes tu pro vás máme interview s pražskou progressive death metalovou bandou The Blackstone Chronicles, kterou jste mohli vidět např. jako předskokany metalcorových Bring Me The Horizon! Ta chystá na podzim vydat nové épéčko...

 

Jak se vaše kapela dala vůbec dohromady? 

Kapela se pomalu začala formovat začátkem roku 2009, kdy se klukům (Alex-bicí a Denis-kytara) rozpadla minulá skupina Trashcan Soundsystem a spolu s prvním zpěvákem začali hledat zbylé členy sestavy. Jako třetí přišel Herry (Basa) a nakonec po chvilce hledání druhý kytarista Jakub. Během historie formace došlo ke dvěma změnám, a to vždy na postu zpěváka. Současný vokalista je Venca (ex-Victims) a doufáme, že naše sestava už zůstane konzistentní.

 

Každého určitě bude zajímat, co máte v nejbližší době v plánu? 

Před kapelou je v současné době hodně práce, to nejnáročnější asi bude natáčení nového EP, které by mělo být venku do konce září tohoto roku. Na něm se bude mixem podílet několik zahraničních studií, takže si od toho dost slibujeme. Dál se chystají další promo materiály, návštěva fotoateliéru, merchandise… bude toho dost.

 

Byl zajímavý pocit a velká zkušenost předskakovat jedné z největších legend metalcoru? 

Jako zkušenost to byla rozhodně. Velice nás překvapili lidi, co na koncert přišli a užívali si ho naplno od začátku do konce. Rozhodně musíme říct, že to byl jeden z nej koncertů, které jsme měli tu čest odehrát, a jen tak na něj nezapomeneme. Samotní BMTH byli dost stranou a soustředili se na nastávající vystoupení, ale nějaký přátelský rozhovor proběhl. Jsou to fajn normální lidi.

 

Změnilo se vaše postavení na scéně od této akce? Je o vás nějaký větší zájem apod.? 

Určitě ano, zaznamenali jsme obrovský skok v návštěvách na Bandzone, FB… fanoušci (a fanynky) začali lajkovat a hlavně začali psát promotéři, pořadatelé a hudební magazíny. Za tohle moc děkujeme Tomášovi z Obscure Promotions…

 

Určitě máte nějaké oblíbené skupiny nebo hudební vzory. Řeknete jaké? 

Vzorů a oblíbených kapel je opravdu hodně napříč všemi žánry. Ale alespoň menší výčet. Co do tvrdé scény: Veil Of Maya, Born Of Osiris, The Faceless, The Human Astract. Jinak třeba Exit Ten, City and Colour, Pink Floyd, John Pizzarelli

 

Najde se nějaká česká skupina, co vás zaujala? 

Popravdě je jich jako šafránu. Zvlášť, když se člověk podívá jen na tvrdší scénu. Ale kdo nás třeba hodně baví, tak jsou kluci z Momma Knows Best.

 

Co řikáte na současný stav hardcore scény v ČR? 

Rozhodně je znát, že česká scéna jde pomalu nahoru. Posluchačská základna zde je, ale menší, a tak je těžší udělat 100% živnou půdu. Nicméně je tu několik lidí/skupin, kteří se o to snaží, a těm patří naše velké díky. A nemenší díky lidem, kteří chodí na koncerty!

 

A na závěr, chcete něco vzkázat svým fanouškům a čtenářům INE ? 

Díky moc všem za podporu, jež se nám poslední dobou dostává v dosti velké míře. Určitě se nás nebojte s čímkoliv kontaktovat třeba na Facebooku, protože každá odezva je kapkou do motoru, který žene kapelu kupředu.

MICHAL SUDÍK