Rozhovor s kapelou Shadow Area

16.12.2012 11:53

V dnešnom rozhovore vám predstavíme mladú kapelu Shadow Area zo Strážnice. Tá má zatiaľ na konte jeden album (Skylines, r. v. 2011) a už o dva mesiace jej vychádza nové EP Signpost. Na otázky It Never Ends odpovedal jeden z dvoch vokalistov Oto Urban.

 

Mohol by si nám v krátkosti predstaviť vašu kapelu?

Čau, Shadow Area zdraví It Never Ends. Jsme šestičlenná kapela z Jihomoravské Strážnice a na hudební scéně aktivně působíme přes dva roky. Hrajeme mix různorodých stylů a žánrů, ale s přivřením oka bychom nás mohli zařadit pod nálepku crossover-metalcore. Za dobu naší existence jsme zvládli nahrát Demo, na podzim roku 2011 jsme vydali debutové album Skylines a v současné době pracujeme na novém EP.  


Onedlho má prísť na svet vaše nové EP Signpost. Ako prebiehala jeho tvorba a nahrávanie?

Začátkem roku 2012 jsme začali připravovat materiál a v červenci jsme se odebrali do lipovského studia Šopa nahrávat bicí. Měsíc nato jsme přes celou republiku jeli nahrávat nástroje a vokály do Teplic k mistru Tomáši Raclavskému a po zbytek roku pracujeme na vydání desky, přípravě křtu a tvorbě nového merche. Mixu a masteringu se ujme Mark Jones z anglického studia Mangled audio. 


V čom sa bude líšiť od vášho debutu Skylines a čo od neho môžeme očakávať?

Lišit se bude hlavně ve výsledném zvuku, na který sázíme nejvíc, a doufejme, že i v kvalitě hudebního provedení. :) Na EP najdete intro plus 4 plnohodnotné skladby, a navíc i vocal featuring, kterého se ujal náš kamarád Hanzi z The Truth Is Out There.    


Kedy z neho vypustíte prvé ukážky v podobe singlov, alebo klipu?

Na 16. 2. 2013 plánujeme ve Strážnici v Kulturním domě křest, na který vás tímto všechny srdečně zveme, a pár týdnů před ním rozhodně vyhodíme minimálně teaser, anebo v lepším případě alespoň jednu celou skladbu. Klip souběžně s vydaným EPčkem nebude, ale v následujících měsících se jej určitě dočkáte. 


Ktorí interpreti vás najviac ovplyvnili vo vašich hudobných začiatkoch?

Tahle otázka je vždy největší zlo! :) Každého z nás v začátcích ovlivňovali jiní interpreti a všechny je vyjmenovat by bylo neskutečně nadlouho. Pokud to ale vztáhneme na kapelu, tak můžeme zmínit například: August Burns Red, Architects, Norma Jean, Underoath, Baroness, ale i System of a Down nebo In Flames. Těch jmen je mnohem, mnohem víc, ale pro hrubou představu to snad stačí. 


Aký bol pre vás rok 2012?

Hlavní náplní pro nás byla zmiňovaná příprava placky, ale objeli jsme i spoustu skvělých klubů a i několik letních festivalů. V první polovině roku se nám podařilo přes 3 brněnská kola probojovat v mezinárodní soutěži Emergenza až do středoevropského finále v bratislavském klubu Majestic. Rok 2012 pro nás byl naplněn spoustou práce, ale i skvělých zážitků, ale největší naděje vkládáme do následujícího roku, jelikož doufáme, že nám nové EP přinese nové příležitosti.  


Najlepšie domáce aj zahraničné albumy, ktoré v tomto roku vyšli? Tvojich Top 5.

Architects Daybreaker, Deftones - Koi No Yokan, The Chariot - One Wing, Lana Del Rey Born To Die. Navíc pro většinu kapely je skupina UNDERØATH srdcovní záležitostí a trápí nás její rozpad, proto dáváme plus alespoň jejich best of albu, které vydali koncem roku.

 

Aké sú vaše plány pre najbližšie obdobie?

Vydání EP, nový merch, plánování křtu, objíždění co nejvíce koncertů a do budoucna příprava klipu.


A aký je tvoj názor na súčastné české a slovenské metalcore kapely a kvalitu ich tvorby?

Tahle otázka je stále dokola probíraná a už na téma československé hudební scény padlo tolik negativní kritiky, že k tomu nehodláme přispívat. Naopak rádi vyzvedneme alespoň pár českých a slovenských jmen, které aktivně přispívají k růstu hudební scény jako například: Corposant, Pray For Forgiveness, Momma Knows Best, Princess Knocked Out The Gardener, Madcult nebo The Truth Is Out There, Modern Day Babylon a mnoho dalších.


Obľúbená posledná otázka, máte nejaký odkaz pre našich čitateľov?

Nakonec by jsme vám rádi popřáli příjemný konec světa :), a pokud se nebude náhodou konat, tak určitě počkejte na vydání EP Signpost, přijeďte na jeho křest k nám do Strážnice, choďte na koncerty a čtěte It Never Ends. 

 

Ramirez