Rozhovor s kapelou Segment

28.01.2012 19:14

Široká veřejnost kapelu Segment zná jako účastníky talentové soutěže Československo má talent 2011. Poznejte tuto skupinu i jinak, a to skrze náš rozhovor. Na otázky nám odpovídal Luigi Machacek (Violin & Vocals).

 

Většina fanoušků vás zná díky talentové soutěži Československo má talent 2011. Ale co bylo předtím? Popište nám své začátky.

Bylo toho spousta, ale za opravdový začátek tohoto kolotoče považuji moment, kdy jsme se přihlásili do Skutečné ligy. Od té chvíle to šlo ráz na ráz. Dostali jsme se na skvělé akce. Mohli jsme si zahrát na festivalech jako je Rock for People, Masters of Rock atd.

 

Měla na vás tato soutěž velký vliv, co všechno je nyní jinak? Přinesla více kladů, či záporů?

Přinesla největší klad, kterým jsou fanoušci. Je těžký, aby si vás lidi všimli. Tato soutěž je jedinečná šance pro každého, kdo se chce zviditelnit.

 

Byla živá vystoupení před bratislavským publikem vaším koncertním vrcholem?

Popravdě je dost na nic přijít, zahrát jednu písničku a zase jít. Jsme kapela. Ta dělá koncerty. Koncerty mají určitý vývoj, atmosféru, show… Myslím, že jsme zatím v základním táboře.

 

Kde hledáte inspiraci pro vaši tvorbu?

V reálným světě, ve své vlastní fantazii … Kde nás zrovna napadne. :)

 

Jak moc je váš vzhled a image důležitý?

Je to styl, ve kterém se všichni cítíme dobře. Můžu ovšem říci, že naproti představám lidí, kteří nás kritizují, je hudba skutečně na prvním místě. Image k ní jen patří.

 

Blížíme se k závěru, tak si dáme trochu odlehčenou otázku. Jste početná kapela, jak to zvládáte na malých klubových pódiích?

Dost šíleně.. :) Ale chceme hrát, takže se snažíme namačkat, kam to jde. Někdy je to opravdu problém. Potřebujeme se při hraní hýbat a na malých pódiích máme kolikrát pocit jako ve svěrací kazajce. Už se těšíme na Festivalové scény.

 

Kdy se fanoušci dočkají slibovaného alba The Universe? A co můžeme v tomto roce očekávat?

CD je ve fázi masteringu, což je poslední proces před samotnou výrobou. I my sami doufáme, že se letos ještě budou dít velké věci.

 

Na závěr, jak je u nás již tradicí, popřejte něco našim fanouškům.

Co nejvíc opravdových přátel, bez nich to nejde, a taky trochu toho štěstí. :)
 

Sláva Bareš