Rozhovor s kapelou Momma Knows Best

30.07.2011 13:42

Máme tady další rozhovor. Tentokrát jsme vyzpovídali českou HC formaci Momma Knows Best, kterou si budete jistě velmi dobře pamatovat jako support z nedávného vystoupení kapely Bring Me The Horizon. A teď už si užijte rozhovor.  

 

Jelikož se It Never Ends z velké části zabývá videoklipy, tak se vás ptám, máte nějaký nejoblíbenější? 

The Hickey Underworld – Blonde Fire, The ChariotDavid de la Hoz, Prodigy Breathe/Smack my bitch up, to jsou bomby.

 

Jaká byla vaše první deska, o které by se dalo říct, že jste se do ní „zamilovali“? Taková první hudební láska.  

Ve věku okolo 12 let nám už konečně odlehly uši a z tý doby si stále hýčkáme:

RHCP Californication, One Hot Minute 

Slipknot Slipknot, Iowa 

MetallicaMetallica/Black

Prodigy Music for the jilted generation, The Fat of the Land

 

Co říkáte na současnou CZ/SK hudební scénu, máte nějakého oblíbence? 

Čechoslováci jsou super muzikanti a v některých žánrech se daj určitě označit za „průkopníky“. Ten žánr, ve kterým se my pohybujeme, se momentálně nachází v určitym „limbu“ a snaží se reagovat na hudební události v zahraničí s odezvou, jako měl dial up při hraní counter-striku na začátku tisíciletí. Ta „latence“ se postupně zkracuje, ale rozhodně nejsme v pozici, kdy bychom mohli diktovat.

 

Už jste určitě procestovali řadu klubů, na který nejraději vzpomínáte? 

Tak jelikož živě hrajeme teprv od cca října 2010, nemáme toho odježděno zrovna tolik, kolik bychom ideálně chtěli (zatím asi 30 koncertů). Z těch pár víkendovejch večerů před lidma se nejlíp vzpomíná na kluby, kde byl super zvuk, nepřičetný publikum nebo nějaká zvláštnost. Jako třeba když pořadatel kapele nakoupí i vody na pití. Skvělou párty jsme rozhodně zažili v plzeňskym „Divadle pod Lampou“, pražský „007“, Bansko-Bystrický  „sedmdesátsedmičce“ nebo v klubu „Zwei Linden“ v německo-polskym Görlitzu. 

 

Nedávno jste absolvovali koncert po boku Bring Me The Horizon, co pro vás byl nejsilnější zážitek? Setkání s kapelou či fanoušci v MeetFactory? 

Zážitek bylo všechno od chvíle, co nám to hraní nabídli, až po samotnej koncertní set v nesnesitelnejch teplotách okolo 80°C. Obrovskou výhodou týhle akce bylo to, že fanoušci BMTH, i přes svuj nízkej průměrnej věk a zálibu v módních trendech, umí dělat neuvěřitelnou atmosféru a prostě paří jako svině, a to nejen na headlinera. 

 

Jmenujete se Momma Knows Best, co vás vedlo právě k takovému pojmenování kapely? 

Máme jistý MILF komplexy. Občas fakt neni nad „pořádnou maminu“, která  prostě umí.

 

Máte natočené jedno EP, co bude následovat nyní? Plnohodnotné album, videoklip? 

Na podzim chceme zkusit takový menší zahraniční turné a napřesrok se vrhnout na dlouhohrající desku. Jinak máme momentálně čerstvě nahranej singl, na kterej se nám k hostování podařilo zlákat jednu nejmenovanou zahraniční ikonu (ne, není to Oli Sykes). Venku to bude co nejdřív, tak checkujte, co to dá.

 

Závěrem vzkažte něco fanouškům hudebního serveru It Never Ends. 

Nepřehánějte to s energiťákama, spánkovej dluh vám stejně nedoženou. Jinak podporujte kulturu, jak jen můžete, nechoďte jen na koncerty a fesťáky, ale občas zajděte i do kina nebo divadla. Bez publika to nejde.

SLÁVA BAREŠ