Rozhovor s kapelou Faces Are Fiction

28.12.2011 14:49

Další rozhovor, který jsme pro vás udělali, je s mosteckou partou Faces are Fiction. Tak si jej vychutnejte.

 

Rozhovor začneme tím, že byste nám mohli nastínit minulost Faces Are Fiction.

Minulost bychom pamatovali asi tak jako dva dlouholetí kamarádi, kteří milují své oblíbené kapely, jakými jsou třeba Blink-182, Sum 41, Rise Against apod. Čas od času jsme si sedli se starejma akustikama a zkoušeli hledat oblíbené písničky v našem tříakordovém umění na kytaru :) Po krátkém čase se k nám přidal další náš kamarád a na pátečních "kalbách" se zpívalo a hrálo!:) Časem jsme zjistili, že polovina songů, co hrajem, jsou naše skladby :) A najednou už to byly zkoušky!
Po čase jsme si udělali malou zkušebničku ze starého sklepa, přidal se k nám bubeník a chytli jsme uplně nový rozměr:) Napadlo nás i koncertovat a pak už se dalo oficialně říct, že vznikla kapela:) Ve zkratce řečeno... na začátku nikdo netušil, že bychom někdy mohli mít kapelu. A z ničehož nic je tu!:)

 

Máte za sebou nahrávání videoklipu ke skladbě With nation, jak to probíhalo?

Bádali jsme, nad kterou ze 12 nahraných skladeb udělat klip. Když jsme tak projížděli sledovanost a ptali se lidí, každý nám schválil zmiňovanou With nation. Rozhodli jsme se tedy píseň znova kvalitněji nahrát a mohlo se natáčet. Začalo se na začátku léta a slíbeno k vidění bylo již na jeho konci. Bohužel problémy v programech a s domluvou lidí to přehodily až na daleký podzim a v nedostačující kvalitě. Ale je to náš první pokus o klip, jenž nás nepřišel nějak extra draho. Tak jsme rádi i za tuto maličkost! Nyní už máme domluvený termín na další videoklip! :)

 

Na kontě máte několik demíček, chystáte se někdy dát dohromady plnohodnotnou desku?

Plnohodnotnou desku bychom si po 4 letech našeho pusobení určitě zasloužili vydat, jenže má to hned několik "ale". Jednak si myslíme, že úroven naší kapely není ještě v bodě, kdy by stovky a stovky fanoušku čekaly, až vydáme alespoň 12 songové CD... Lidé jsou dneska hodně přeletaví. Donutit dnes mladého člověka, aby vydržel najednou poslechnout 12 skladeb jedné kapely, to je skoro nemožné... Dnes už se ani moc nepouští CD z přehrávače, tak jako ze stránek či youtube. Myslíme si, že lidé songy lépe vztřebávají, když jim je sypeme postupně. Ta druhá věc jsou samozdřejmě finance. Plnohodnotné CD s dobrým přebalem a tiskem vyjde kapelu na dost peněz. A jak říkám: nejsme na takovém postu, že bychom to mohli uhradit za peníze z kapelního fondu. Jednoduše největší problém jsou mnohatisícové finance.

 

Podělte se s námi o váš nejlepší a naopak nejhorší zážitek během vystoupení.

Nevíme, jestli jmenovat města nebo kluby... ale pravda je ta, že prakticky každej náš koncert je nejlepší!:) Užijem si ho vždycky stejně! Snažíme se lidi burcovat, řvát do nich, pobízet k dobrý atmosfeře! Takže si troufáme říct, že každý náš koncert má svou hodnotu!:) Jinak nejhorší zážitek musíme doposud zaklepat na dřevo (na hlavu našeho kytaristy "Maliho"), neboť takovej nejhorší byl asi ten náš úplně první:) Tak doufejme, že to tak zustane :)

 

Kam až to chcete se skupinou dotáhnout? Co je tím bodem, ve kterém si řeknete: „Jooo, uspěli jsme“?

Těžko říci, kam až to tahat. Samozdřejmě dokud nám všechno bude sloužit, tak jak má, tak co nejvejš. Někdo říká, že by hudba měla zůstat koníčkem, ale hodně kapel nám dá za pravdu, že by bylo opravdu luxusní se tím živit. Ale to je trochu nekonečný příběh:) Prozatím by nám stačilo hrát každý víkend v roce :) Kluby, fesťáky atd! Hrozně rádi bavíme lidi za jakokoliv cenu! Takže každá možnost, jak si zahrát, by byla maximální! Prostě pořád koncertovat lidem! :) Živit se hudbou ne je pro peníze a slávu, ale hlavně proto, aby byl čas pořád dělat muziku!

 

Za pár dní máme konec roku, je tedy čas bilancovat. Co pro Faces Are Fiction znamenal rok 2011?

Tak musíme říct, že začátkem každého roku se bojíme o koncerty. V dneštní době je opravdu boj dostat se na co nejvíce akcí. A to i když je to skoro zadarmo. Ale rok 2011 nakonec dopadl dobře! Na jaře jsme jeli menší turné po ČR, nahráli nové demo 2011, konečně vypustili klip. Takže nakonec super rok! :)

 

Minulost máme za sebou, budeme se věnovat budoucnosti. Co chystáte?

Do budoucna se zatím chystáme natočit video "live session" k jedné nové písni. Jinak samozřejmě objet co nejvíce akcí a během roku dát zase ochutnat nového materiálu.

 

Na závěr, jak je tomu již v našich rozhovorech zvykem, vzkažte něco našim čtenářům.
věnujte se kapelám, které se vám z plna věnují! CHOĎTE NA KONCERTY!!!

Sláva Bareš