Rozhovor s kapelou CityLights

22.07.2011 12:50

Dnes si budeme povídat s hardcore / rock´n´rollovou partou CityLights, za kterou nám na otázky odpovídal její bubeník Michal Mach "Toothy".

 

Jelikož se It Never Ends z velké části zabývá videoklipy, tak se vás ptám, máte nějaký nejoblíbenější?

Mám rád Guns n RosesParadise City! Ten, jak je tam na tom stadionu asi 50 tisíc lidí! Jo a taky Yo Yo Band - Karviná. :)

 

Jaká byla vaše první deska, o které by se dalo říct, že jste se do ní „zamilovali“? Taková první hudební láska.

Nevím, jak pro kluky, ale pro mě to určitě byla a je deska In The Wake of Determination od Story of the Year, nalezl jsem v ní kombinaci všech hudebních stylů, co mám rád, zahalené do krásného kabátu. :)


Co říkáte na současnou CZ/SK hudební scénu? Máte nějakého oblíbence?

Mandrage jsou momentálně teď top mladou kapelou na českém hudebním poli, to je jasné! Jinak, co se týče (naší) scény, začíná svítat a objevují se nadějní jedinci! Určitě bych vypíchnul naše kamarády, kapely Momma Knows Best ,Apostate , slovenské From Our Hands a taky kapelu Madcult, se kterou se chystáme na podzimní šňůru!

 

A právě kromě podzimního turné s Madcult je v jednání i šňůra s Momma Knows Best v Polsku a Německu. Na co se můžou návštěvníci těšit?

Sex, drogy, rock n roll! :) Tak, co se týče nás, návštěvníci koncertů se mohou minimálně těšit na inovovaný repertoár o několik new songů, na kterých teď usilovně pracujeme. A už se nemůžeme dočkat, až je představíme živě lidem. :) Dále můžu slíbit řádně propocená trička a pořádnou dávku energie.Taky se začíná makat i na novém merchandise.


Má šanci některá CZ/SK skupina uspět na evropské, či dokonce světové scéně? Jak daleko to dotáhnou City Lights? :)

Nevím, jestli "uspět na scéně" je ten pravý význam, ale určitě možnosti zahraničního hraní tu jsou a kolikrát si myslím, že i pro kapelu našeho žánru daleko přínosnější jak koncertování v ČR. Nevím, jak daleko to CityLights dotáhnou, ale již teď se snažíme těžit ze všeho maximum. Rozhodně nejsme typ kapely, která po roce a půl účinkování a jednom EP čeká na zázrak! Ze samotné vody uvařit pivo nejde! Všechny kapely, které obdivujeme, si to také musely poctivě vyhrát a odvést kus práce, než se dostaly tam, kde jsou dnes! Cele to turné s Madcult si plánujeme společnými silami sami! Brzo oznámíme data a města, kde nás mohou fanoušci vidět. 


Máte čerstvě nahraný videoklip k písni Paper Anchor, jaké bylo jeho nahrávání?

Sranda. :) Klip se natáčel 30. dubna na čarodějnice na chatě kytaristy a bylo to pojato celé jako jedna velká party. Samotný děj se odehrává v jakési dřevěné chýši. Dřevo a špína jsou atributy, které jsou v klipu dominantní. Zastáváme názor, že tyto prvky těsně korespondují s hudebním stylem, který hrajeme. Režisérem a současně kameramanem byl Dominik Dubak ze Slovenska, který místo kamer použil fotoaparáty Canon a Nikon s různými variantami objektivů. Oslovil nás s nabídkou točení klipu několik týdnů poté, co jsme vystupovali v bratislavském klubu Obluda v rámci Mullet Tour 2010.


Na co se ještě - kromě slibovaného koncertování - můžou vaši fanoušci těšit? Bude nová deska?

Jak již bylo řečeno: podzim a zimu máme nabité koncertováním a veškerý čas ve zkušebně teď věnujeme novému repertoáru. A začátkem příštího roku, pokud vše bude řádně připravené, bychom rádi chtěli natočit debutovou desku.

SLÁVA BAREŠ