Rozhovor s kapelou Call Tracy

20.05.2012 14:18

V dalším rozhovoru vám představíme mladou pop-punkovou kapelku Call Tracy z Mostu.

 

Pro většinu našich čtenářů budete asi velká neznámá, proto byste nám mohli nastínit svou minulost a zároveň se tím představit.

Hanz: No, takže zakládající trojice jsme byli já (kytara,vokály), Pete (baskytara, vokály) a Kíťa (bicí). Založili jsme „punkrockovou“ kapelu, jejíž jméno nebudu raději uvádět. Hráli jsme rok s českejma textama a pak nás začala otravovat nějaká buzna na fejsu s tím, že hraje na kytaru a zpívá, a jestli nepotřebujem čtvrtýho člena třeba náhodou. Tak jsme si řekli, že by to nebylo špatný, a pozvali jsme ho do zkušebny, abychom mu přehráli nějaký songy, který byly už anglicky zpíváný, a myslim si, že už byly i docela na lepší úrovni než naše tvorba do té doby.

Zemi: No a mně se to líbilo a složili jsme teda náš první společnej song Never Forget, ze kterýho jsme byli tak hrozně nadšení, že jsme ho hned za týden nahráli u kytaristy z místní kapely. Tři měsíce jsme nonstop dělali nový songy, a když jsme jich měli sedm, tak jsme zahráli v místním klubu N-joy tady v Mostě. Já jako jedinej člen kapely hrál svůj úplně první koncert, takže jsem byl pěkně podělanej, ale nakonec to bylo celkem oukej. No, a od tý doby je chod kapely založenej na stereotypu: Skládání songů – Koncerty – Skládání songů.


V těchto dnech vydáváte nové šestistopé demíčko, zkuste nalákat fanoušky, aby si jej pořídili!

Pete: Takže, demo je ZDARMA ke stažení na našem bandzone profilu. To je asi hlavní lákadlo. Jinak ke každýmu songu se budem snažit natočit zase nějaké video. :D
Kíťa: Obsahuje úplně první songy, který jsme vytvořili společně za první půl rok hraní. Chtěl bych ještě upozornit na to, že tohle léto bude věnovaný natáčení nových songů na EP, které budem natáčet u kluků ze Skywalker v Praze. Ale víc už neprozradim, protože už asi není, co bych mohl prozradit. :)


Jste pop punková kapela, tak se v tomto žánru trošku porozhlédneme. Sdělte nám, která skupina je tu podle vás momentálním králem?

Asi se můžeme shodnout, že momentálně jsou to pro nás Man Overboard. Jdou na to tak nějak jinak než všechny ostatní kapely.



Zdá se to jen mně, nebo je v těchto dnech pop punk na ústupu před razantněji znějícími žánry. Co vy na to?

Zemi: Nemůžu nesouhlasit, dneska už je pramálo kapel, které hrajou pop-punk klasicky, jako tomu bylo v 90. letech. Příjde mim že pop-punk je na lidi instrumentálně nezajímavej.
Hanz: Podle mého se lidem v dnešní době líbí víc znějící žánry s hutnějším zvukem. Pop punk je takovej měkčí s teplejma zpěvamam, což Zemimu celkem jde, protože je gay. :)



Zlehka přejdeme na ty jednodušší otázky. Kdo a proč je vaším hudebním vzorem?

Pete: Pro mě je to Matt Lovato, kterej hrál v Mest, protože se mi hrozně líbí jeho styl hraní na basu.
Zemi: Mám hrozně rád Benjiho Madenna z Good Charlotte, za starých časů to byl fakt týpek. A Deryck Whibley (Sum 41, pozn. red.) byl taky dost dobrej v éře All Killer No Filler.
Kíťa: Tak pro mě je to Travis Barker (Blink-182, pozn. red.), protože je alternativní, co se týče stylů.
Hanz: Já asi takle zaměřenej nejsem, obdivuju hrozně moc hudebníků, ale mezi hlavní řadim nejspíš Tima Armstronga z Rancid anebo Transplants, kterej není zaměřenej jenom na jeden styl.


Pomalu se rozjíždí festivalová sezóna, kam se chystáte a na koho?

Chystáme se na Prague city festival, kde zahrajou Blink-182, což bude velmi dojemný okamžik pro nás všechny. :D Tam nesmí chybět snad nikdo! A pak do Lucerny na Rancid, je toho spousta.


Naši čtenáři jsou z větší části corového vyznání, doporučte jim jednu pop punkovou desku, kterou si musí prostě poslechnout!

Pro nás má každá pop-punková deska nějakej význam. Ale když musíme vybrat, tak asi Allister - Last Stop Suburbia.


A je tu dojemné loučení. Vzkažte něco čtenářům webzinu It Never Ends!

Zkuste lidi poslouchat pravej pop punk, je to totiž krásný, kašlete na nějaký názory tzv. punkáčů na nás, protože jejich subkultura je úplně jiná než ta naše, což bohužel nechápou kvůli prkotině, jako je slovo punk v názvu stylu. Choďte na naše koncerty a celkově podporujte muziku a umění, protože to za chvíli bude to jediný, z čeho budeme mít radost.

 

Sláva Bareš