Rozhovor s kapelou Blind of 69

24.04.2012 19:21

Blind of 69 jsou pop-punková parta z Vídně, fungující od roku 2007. Českému publiku se kluci představili před rokem v rámci Stanley Star Promotion na dvou koncertech v Ostravě a Valašském Meziříčí. Jak se jim líbilo v Česku a kdy nás znovu navštíví? Na tento i další dotazy nám odpověděl jejich frontman Michael Hanser.

 

Ahoj Mikey! Mohl bys pro začátek ve zkratce představit sebe i Blind of 69 pro ty, kteří vás neznají?

Ahoj, jmenuji se Mikey, hraji na kytaru a zpívám v pop-punkové kapele Blind of 69. Pocházíme z předměstí Vídně.

 

Je tomu necelý rok, kdy jste naposledy hráli v České republice. Jak se vám tu líbilo?

Bylo to super, přímo úžasné. Koncerty u vás jsme si moc užili, dalo by se říct, že to byly nejlepší show, jaké jsme kdy odehráli. Lidé byli milí, pařili jako šílení a zpívali. Stanley s námi zacházel skvěle, patří mu velký dík a uznání za práci, kterou dělá!

 

Zpozoroval jsi nějaký rozdíl mezi českými a rakouskými fans?

Určitě. Nepochop mě špatně, miluji svou zem, její kulturu a lidi…

 

Ale...?

Ale když jdeš v Rakousku na koncert místní kapely, většinou to vypadá tak, že dva nadšenci tancují před podiem a dalších třicet jen stojí okolo. Oproti tomu, když jsme hráli u vás, děcka před podiem pařily jako blázni, alespoň většina z nich. Jednoduše koncerty, které jsme odehráli u vás, měly daleko víc energie než ty, které hrajeme obvykle u nás v Rakousku.

 

Co mi můžeš říct o rakouské pop-punkové scéně?

Myslím, že se o ní rozhodně nedá mluvit jako o scéně. Máme tu pár dobrých pop-punkových kapel, ale to je tak vše.

 

Proběhly v kapele nějaké změny od doby, co jste nás naposledy navštívili?

Ano, měli jsme jednu vynucenou změnu, když loni v létě se náš původní basák Benedikt rozhodl v kapele skončit. O pár měsíců později se k nám přidal Christian Schwarz s druhou kytarou a hned na to Toby Primus na basu.

 

19. května má vyjít vaše nové EP More than I could ever give. Co od něj můžeme očekávat? Máte dva nové členy, změnil se s jejich příchodem styl hudby?

Určitě je to jiné než naše předchozí nahrávky. Myslím si, že jsme se hodně posunuli. Hudba i texty mi přijdou lepší než cokoliv, co jsme vytvořili předtím. Patrick (bicí) a já jsme složili songy ještě předtím, než se přidali Christian a Toby. Takže jejich strukturu a první demíčka jsme vytvořili já spolu s Patrickem. K samotné tvorbě... myslím si, že je hodně rychlá a energická, řekl bych, víc punková než popová.

 

Jsou nahrávky už hotové? Jak dlouho jste na nich pracovali?

Vtipné je, že vlastně pořád nahráváme. Většina instrumentů už je hotová, ale vokály stále chybí. Každopádně doufáme, že vše stihneme dokončit do 19. května.

 

Jaké kapely nejvíce ovlivňují vaši tvorbu?

Na mě osobně měly při tvorbě nových věcí největší vliv (hudbou i textem) formace New Found Glory, Crucial Dudes, Transit, Owen a The Story So Far.

 

Co považuješ sa svůj největší hudební úspěch?

Na to je těžké odpovědět. Vždycky považuju nové nahrávky za svůj největší úspěch. Pravděpodobně protože jsem opravdu hrdý na to, co jsme s klukama vytvořili, a myslím si, že naše tvorba už nemůže být lepší.

 

Kdy vás zase uvidíme v ČR?

Máme v Česku naplánované dva koncerty v červnu. 15. června hrajeme v Holešově v klubu WATS spolu se Sold My Soul a o den později na Open Festu v Hulíně, kde jsme headlineři. Nemůžeme se dočkat! Chtěl bych tímto způsobem poděkovat Radimovi ze Sold My Soul za jeho pomoc při organizování koncertů u vás. Radime, díky!

 

Mám na tebe poslední otázku. Chtěl bys něco vzkázat čtenářům itneverends.cz?

Jo, jasně. Chtěl bych všechny poprosit, aby podporovali svou místní hudební scénu. Víte, v Evropě je spousta skvělých mladých kapel, kterým se nedostává takové pozornosti, jakou si zaslouží. Choďte na koncerty, kupujte si merch a podporujte mladé skupiny!

 

Lukáš Ponížil