Rozhovor s kapelou Another Fake Heroes: Nová deska Skywalker je absolutní masakr!

08.03.2013 20:23

Pro dnešní rozhovor jsem si vybral kapelu, kterou většina z vás asi znát nebude. Ale proč si nerozšířit obzory! Prostřednictvím tohoto interview si tedy představme mladou a nadějnou bandu jménem Another Fake Heroes.

 

Začneme prostě, představením.

Jsme 4členná kapela z Českýho Krumlova. Hrajeme spolu cca 2 roky, máme za sebou pár koncertů a snad spoustu věcí ještě před sebou. Snažíme se hrát muziku, která zrovna v česku zrovna moc nefrčí, a to je easy-core. Mezi sebou tomu for fun říkáme lollipop-core. Jinak máme hrozně rádi různý sporty jako skate, hokej, americkej fotbal atd., což se trochu snažíme odrazit v ty hudbě a taky v našich designech.

 

Můj první živý kontakt s vámi byl na jihočeském Dead End Festivalu, kde jste vystoupili na akustické stage. Jak se vám zamlouvají akustická vystoupení?

Zhruba za 2 hodiny se chystáme na další akustickej koncert :) . Baví nás to, zvýrazní  to zpěvy a dá se oslovit širší skupina lidí. Je to příjemný zpestření, ale přece jenom náš styl vynikne nejlíp v normálním podání. Rádi se na pódiu vyřádíme, a to moc při akustickym hraní nejde :)

 

Rok 2012 je za námi, jaký byl pro Another Fake Heroes?

Tak  trochu zimní spánek no. Objeli jsme pár pěknejch koncertů, měli jsme možnost si zahrát třeba s kapelou Till We Drop, se Skywalker, Look-outům na křtu. Nahráli jsme singl Hometown a hlavně jsme si užili létní menší festivaly, kterých jsme objeli docela dost. 

 

A co od vás můžeme očekávat v tom letošním?

V letošním roce chystáme míň koncertů a víc novejch songů. Minimálně první půlrok se chceme věnovat hlavně skládání, popřípadě i nahrávání. Už máme domluvenejch i pár featů se zajímavýma lidma. V druhý půlce už snad víc koncertů, a to i v jiných částech republiky než jen tady u nás na jihu.

 

Netajíte se tím, že je vaše hudba ovlivňována kapelami jako Four Year Strong nebo A Day To Remember. Trochu se zasníme a řekněme, že je tady možnost předskočit jedné z kapel. Která by to byla a proč?

Tak to je jednoduchá otázka. FYS jsou prostě naše srdcovka. Díky nim jsme se k týhle hudbě dostali a je to naše největší inspirace. Od tý doby, co jsme je viděli naživo ve Futuru, jsme měli jasno v tom, že tohle prostě chceme hrát a že takovýhle beardy prostě musíme mít! Bohužel se to zatim daří jen Čádovi.

 

Jak jste se vůbec dostali k hudbě, co byl ten první impuls, který vás přinutil vzít do ruky kytaru, případně bicí?

Tak tady je to trochu složitější, půlka tj. bubeník a  já (zpěvák)  spolu hrajem už od dětství. Začínali jsme spolu hrát, když nám bylo asi 12, v kapele v ZUŠ (kterou mimochodem víceméně držíme doteď) . No, a druhá půlka hrála dřív v kapele The Slatkej C!tron, těžkej 77 punk rock. Když se Citroni rozpadli, chtěli založit novou kapelu, a protože jsme byli kámoši, ozvali se mi, jestli bych do toho s nima nešel.....Ale na nástroje jsme samozřejmě začali hrát, protože jsme milovali kapely jako Blink 182, Sum 41 atd. a chtěli jsme to dělat taky :).  

 

Trochu zašťouráme do domácích hudebních vod. V současné době scénou hýbe nové album pražských Skywalker, co na tuhle placku říkáte vy? A oblíbili jste si v poslední době nějakou jinou domácí desku?

Nová deska Skywalker je absolutní masakr (čtěte recenzi) a hraje nám tu zrovna, jak píšeme tenhle rozhovor. Už jsme jí každej sjeli tak milionkrát, ale prostě to pořád nestačí. Podle nás je to rozhodně jedna z nejlepších věcí, co kdy v ČR vůbec vznikla, a všechen respekt Skywalkerům i za to, že si ji nahráli sami. Jsme fakt rádi, že tyhle kluky známe, a těšíme se na další koncerty s nima. Jinak nás taky bavila placka od Fake City, což je jedna z mála kapel u nás, co hraje něco podobnýho jako my, a taky nová deska od Paulieho V Cizích Rolích.

 

Pocházíte z Jižních Čech... Takže se chtě nechtě musíte vyznat ve zdejších bandách. Kterou z kapel byste z jižních končin republiky vyzdvihli? Kdo je No. 1?

Baví nás tu hodně kapel a je těžký jednu vyzvednout. Jsou tu Suffer, na kterých jsme začínali jako malý smradi, stejně tak Budweis City Hardcore Better Way. Další velká pecka tady od nás byli The Pooh, který se bohužel nedávno rozpadli.

 

Dost keců - předejte své hudební poselství našim čtenářům!

Podporujte hudbu, jak to jen jde, a hlavně choďte na koncerty!!!! Jinak děkujeme za rozhovor a celkově za to, co na It Never Ends děláte!

Defend Easy-Core!!

 

Sláva Bareš