Report: From Our Hands + Burning Steps + Dusty Kate + CityLights; Praha - 13.11.2011

16.11.2011 18:20
Kdo: From Our Hands + Burning Steps + Dusty Kate + CityLights
Kde: Praha - Lucerna Music Bar
Kdy: 13.11.2011
 
Na neděli 13. listopadu byla v pražském klubu Lucerna Music Bar naplánovaná vskutku zajímavá akce, ačkoliv se na ní neměl objevit žádný profláknutý zahraniční host (ano, českou a slovenskou scénu beru jako jednotnou). Den před brněnským vystoupením s The Blackout a We Are The Ocean si to sem zamířili slovenští From Our Hands a spolu s nimi další trojice zajímavých kapel - Burning Steps z Mostu, Dusty Kate z Liberce a CityLights z Prahy a blízkého okolí.
 
Start byl naplánován na sedmou hodinu večerní, neboť však v tento čas bylo v sále takřka mrtvo, pořadatelé jej posunuli o půl hodinku, což se ukázalo jako dobrá volba. Lidé se začali pomalu, ale jistě objevovat, a tak první vystoupivší CityLights (rozhovor z konce července najdete zde) měli při nástupu již slušné obecentsvo, tedy v rámci možností. Tato mladá parta začala hned zostra svoji směsici hardcoru a rock and rollu a výsledek to byl rozhodně působivý. Všichni členové stále pobíhali po podiu, přičemž zpěvák Hubitch si to zamířil i mezi fanoušky v sále. Mezi tracky se tu mj. objevila i pecka Paper Anchor, k níž kluci natočili v červnu videoklip.
 
Začátek byl teda více než povedený, díky čemuž druzí v pořadí, liberečtí Dusty Kate, neměli problém s atmosférou; malý sál Lucerny byl na nedělní večer již příjemně zaplněn a nakonec se nám sešlo více jak 180 posluchačů. DK na nic nečekali a rozjeli naplno svůj set. V pohybu za CityLights nikterak nezaostávali, byla zde cítit potřebná energie, která ústila v povedenou kombinaci úderného, ale zároveň melodického hardcoru s chytlavým pop-punkem, pročež jste si chtě nechtě museli podupávat, házet hlavou, anebo si třeba zaskákat v menším kotli...
 
A už jsme u třetí formace aneb u hardcore punkových Burning Steps. Ty znám již ze splitka s Empty Hall of Fame, které mě více nezaujalo; a nejinak tomu bylo během prvních songů, které zde BS předvedli. Čím si mě ale kluci získali, bylo to, jaký důraz kladou na své texty. Snad před každým trackem zpěvák zmínil, o čem že tu zpívá a jakou problematiku tím řeší. Zejména potěšil názor, že by se lidé měli více zajímat o texty, ne jen o hudbu. A nabídnul publiku, že kdo by chtěl, může s ním hodit řeč a jednotlivé skladby probrat. Zkrátka sympatické. Druhá část setu sedla více, energický hc-punk se valil proudem, ačkoliv přijetí od LMB nebylo takové jako u prvních dvou vystupujících skupin.
 
Po krátké pauze nastal čas na hvězdu večera, bratislavské uskupení From Our Hands, které ihned po nástupu na stage sklidilo obrovský aplaus. Tato čtveřice nám předložila věci z obou dosavadních desek, i když přednost mělo spíše album Sinners, z něhož zazněla nejedna hitovka, včetně "videoklipové" The Noise. Kdo by náhodou FOH neznal, tak ať je kouká poslechnout, nejlépe hned. Jejich směs alternativního rocku, punkrocku a melodického hardcoru, doplněná o neskutečně odzpívané anglické texty, vás jistě dostane, naživo pak o to víc!
 
Po přídavku Eye For An Eye se chtěla kapela již vytratit z podia, byla však zahnána zpět, neboť její vystoupení bylo kratší, než si chlapci mysleli. Navíc si je publikum potleskem žádalo zpět, a proto nebylo o čem diskutovat. FOH zahráli dalších několik písní, i těch, které normálně v repertoáru nemají, a nakonec skončili až poté, kdy - trochu komicky - neměli co hrát. Vyčerpali totiž všechny dostupné tracky, a to i coververzi hitu Enjoy The Silence od Depeche Mode. Poté už jen členové rozdávali své plakáty, které následně trpělivě všem zájemcům podepisovali. Tím byl příjemně zakončen tento vydařený večer, za což patří velký dík pořadatelům z Conspiracy Concerts. Domácí formace přeci jen každý den v Lucerna Music Baru nevídáme...
 
A perlička na závěr: s kluky z From Our Hands byl dohodnut rozhovor, na který se tímto můžete v nejbližších týdnech těšit!
 
JONASH
Fotky z akce najdete na FB stránce xMartinezz Photographyx.