Radio Dead Ones - AAA (2011)

10.08.2011 12:38

Datum vydání
Label: Steamhammer
Délka: 47:19; 16+5 skladeb
Odkazwww.radiodeadones.de
Země původu: Německo
Žánr: Punkrock
+  kapela má pořád svůj ksicht; srší energií
- jedna zbytečná záplata a zbytečné outro
Hodnocení: 90 %
Doporučené skladby: Angelina, Salute The Truth, Time Filled The Ashtray

 

Mohykáni z hlavního města evropskýho punkrocku Berlína, s roztleskávačem Beverly Crimem v čele, namastili další porci špinavosti! A aby toho nebylo málo, hned v několika variantách. Základní verzi na černým vinylu i s vloženým CD, což je prostě pecka, a pak i luxusní digipack verzi s tentokrát dvěmi CD. A je fakt, že to „bonus CD“ na vinylu postrádám. 

Uf! Ani nevím, jak a kde začít! Jednoduše AAA je na světě! Nevím, jak to dělaj, ale svůj recept na špinavej zvuk neustále obrušujou jak diamant! Naopak to těm echt moderním kapelám, se zvukem jak z digitální parfumérky, uměj natřít čím dál tím víc postaru! AAA v základní verzi obsahuje 16 skladeb a musím uznat, že za ty roky, co spolu neúnavně hrajou, umí pokaždé přijít s něčím novým a to pak podat se znásobenou energií i živě! 

Úvodní Mighty mass hysteria, Emerging market, nebo Angelina, kterou jste určitě už viděli jako videoklip, jsou pilířem desky, stejně jako Cigars and rum, nebo Smoking. Pirátskýmu příběhu ve skladbě Cigars and rum dominuje mocnej kontrabas v podání Valleho z Mad Sin! Song s typickým rockabilly rytmem a psychobilly feelingem je jednoduchej, údernej a hitovej jak Knoflíky lásky

Smoking je zas naprosto zběsilá hc punkovka, což jenom dokazuje rozmanitost celýho díla, který přes výše uvedený vlivy strhuje i glam rock, kdy skoro cítíš špinavý ulice L.A. Dohromady pak tvoří pevnej celek! V Dirty Love Hotel, kterou řadím k nejšilenějším záležitostem od vzniku kapely, zase uslyšíte za mikrofonem Brijitte West, kámošku kapely z Londýna. Tím ale guestlist nekončí… 

AAA je zkrátka zážitek, kterej mi jen trochu kazí, ať furt jenom neblahořečím, dvě věci! Pro mě trochu zbytečná vata v podobě outra u songu Not here, která jedním holým kolovrátkem uměle a zbytečně protahuje song na délku skoro 6 minut, a následná instrumentálka RDO Pt.2. Bez těhle „detailů“ by deska dokázala taky žít! Jinak je album oproti tomu předešlým trochu míň přístupný na první dobrou!. Dejte mu rozhodně čas, protože postupně objevíte jeho až jedovatý kouzlo! 

Jak jsem dřív nastínil, tohle byla přehlídka základní verze, která vyšla na vinylu. Pokud se rozhodnete koupit (opovaž se stahovat!) digipack verzi, čekají na vás disky dva. A to s váma zatočí jak puma sicilská! Na dvojce totiž objevíte pět dalších hitovek. A to mě poserte, jsou mezi nima minimálně tři nejlepší šlágry, co RDO kdy napsali! Salute the truth, Promises a rozhodně Time filled the ashtray jsou takový šťávy, že zvažuju k vinylu i dokoupení tohohle skvostu!

Nemůžu se dočkat, jak tyhle zvrhlosti budou fungovat živě, ale 100% nezaostanou za staršíma peckama jako Berlin city, This is now, nebo Late man. Tohle je vlastně to nejlepší na týhle partě - má dycky nějaký to eso v rukávu. Nedá vám prostě jenom album, ale má vždycky něco navíc. 

Užijte si tuhle záležitost, co to jde. Naživo potom již  13.8. v Brně na Favále, a to po boku nikoho menšího než legendárních The Adicts!

JOHNY