More Than Life - Love Let Me Go (2010)

06.06.2011 11:21

DATUM VYDÁNÍ: 2010

LABEL: ANCHORS AWEIGH RECORDS / PURGATORY RECORDS / DAY BY DAY RECORDS

DÉLKA: 28:17

ODKAZ: MYSPACE.COM

ZEMĚ PŮVODU KAPELY: UK

ŽÁNR: MELODIC HARDCORE / HC PUNK

+ kytarové linky; atmosféra; zvuk; texty

- řev může někomu připadat trochu jednotvárný

Hodnocení: 80 %

Doporučené skladby: Scarlet Skyline, I´ve Lost Track Of Everything, Daisy Hill

 

Melodic hardcorová parta More Than Life si v loňském roce přichystala pro své fanoušky debutové album Love Let Me Go, na kterém najdeme 10 skladeb, s celkovým časem něco málo přes 28 minut. Kratší stopáž ale desce nevadí, ba naopak. Písně mají spád, přičemž kapela nehraje na efekt, zbytečně nezpomaluje a nevkládá do své hudby žádné vynucené vyhrávky.

Aniž byste znali texty, tak musíte ve vokálu cítit neskutečnou porce emocí a energie. Řev, ač se může delším čase zdát monotónní, je zkrátka neskutečně silný a táhne celý komplet kupředu. A když už jsme u těch textů - jednotlivé skladby se spojují do příběhu, jenž se odehrává v delším časovém úseku a tematicky se zabývá zajména city a pocity. A jak už nejspíš vyplývá z názvu CD, tak hlavním bodem je (nenaplněná) láska.

Některé songy si sice nemusíte po prvních pár posleších zapamatovat, na druhou stranu úvodní Scarlet Skyline, kterou otevírá intrumentální intro, jež se rozjede do rychlejšího tempa a následdně za pomoci úžasných kytarových riffů nám v refrénu naservíruje neskutečně silný zážitek, je pro mě hit se vším všudy. Stejně tak šestá věc I´ve Lost Track Of Everything má takovou atmosféru, že vám klidně na rukou vyskočí husí kůže, neboť bolest v hlase zpěváka Jamese Matthewse je téměř hmatatelná.

Deska Love Let Me Go mě baví i po několikátém poslechu, a pokud máte i vy blízko k poněkud melodičtější formě hardcoru, určitě si ji sežeňte také!

JONASH