Four Year Strong - Go Down in History (2014)

18.08.2014 18:24

Datum vydání: 22. 7. 2014
Label: Pure Noise Record
Počet skladeb: 5
Odkazhttps://www.facebook.com/fouryearstrong
Země původu: USA
Žánr: Beardcore / Pop Punk / Easycore
+ energie, zpěvy, kytarové party
- rozpoznatelnost songů, je to vlastně to, co jsme čekali
Hodnocení: 90 %
Doporučené skladby: Go Down in History, So you’re Saying There’s a Chance

 

Barevné kytarové aranže, výborně doplňující se vokály a rytmická sekce, která to všecko nekompromisně hrne kupředu, k tomu si připočtěte promakané „cheer up“ lyrics a vyzáž ála medvěd brtník. Po tom všem vám bude jasné, o kom, respektive o čem, bude dnes řeč… Beardcoristi Four Year Strong nám už po čtvrté přišli říct, že ten svět nakonec při tom všem nemusí bejt tak špatnej. Go Down In History je tu!

Pro Go Down In History si beardi netradičně zvolili formát krátce hrající desky. EP obsahuje pět pecek, což dává dohromady stopáž circa 16 minut. Kapela desku nahrála u Pure Noise Records.

Hned poté, co zmáčknete tlačítko play na vašem přehráváči, přijdete poměrně rychle na to, v jakém duchu se GDIH ponese. Ostrý breakdown a první zpívané tony v rozjížděčce What’s in the box nastartují našlapanou easycorovou rekonvalescenčí kůru, která na těch 16 minut opraví život snad i tomu největšímu kňourovi. Playlist je velmi dobře vystavěný a v gradujícím tempu vás přivede až k titulnímu songu Go Down in History, který bude pro většinu nejspíš tím nejvýraznějším, co na ÉPéčku je. Za sebe bych rád vyzdvihnul mojí srdcovku tohoto EP So you’re Saying There’s a Chance, ten kytárkovej riff, co song na začátku nakopne a dále provází v refrénech, mě prostě strašně baví. Po tom všem by si člověk mohl říct: Ok, takže vlastně nic nového... Jenže ono všecko do sebe tak pěkně zapadá, že by člověk odpustil i poměrně znatelnou podobnost vůči předchozím dílkům (zejména s Enemy of the World). Silnou stránkou desky jsou samozřejmě vokály. Klukům to prostě zpívá a barvy hlasů se nádherně doplňují, což vlastně... není nic nového. To samé by se dalo říct i o kytarách, které jsou, spolu s vokálama, poznávacím znamením FYS soundu a nádherně prokreslují náladu skladeb, která se snaží bejt co nejpozitivnější, jak se jen dá. Nedílnou součástí beardího energetického koktejlu jsou texty, které se svým poselstvím vlastně taky moc nezměnily.

I know my days are numbered
So I’m making them count
I’ve left those minutes behind me
Without a second of doubt

Jenže proč měnit něco, co funguje? FYS si to prostě udělali tak, jak se jim to líbí, a davy létajících fandů pod stagema letošní warped tůry to potvrdily. Vlastně jedinou věcí ,se kterou by někdo mohl mít trošku problém, je identifikace jednotlivých tracků, které mají tendenci se tak trošku slévat dohromady - což pro člověka neznalého žánru může být trošku dezorientující. Nicméně tohle je opravdu jen jepičí záležitost a já osobně s tím problém nemám.

Sakumprdum GDIH je skvělá věc, která kolem vás prožene jak uragán, nacpe vás energíí a vám nezbude nic jiného, než si to dát znova. Alespoň na mě to takhle zapůsobilo.

 

Mikuláš Preisler