Egypt Central - White Rabbit (2011)

04.06.2011 12:53

DATUM VYDÁNÍ: 2011

LABEL: FAT LADY MUSIC/ILG

DÉLKA: 43:13

ODKAZ: MYSPACE.COM/EGYPTCENTRAL

ZEMĚ PŮVODU KAPELY: USA

ŽÁNR: HARD-ROCK / ALTERNATIVE ROCK / POST-GRUNGE 

+ sympatické melodie a hlas  

- obal; občasná monotónost 

Hodnocení: 65 %  

Doporučené skladby: Dying to leave, White Rabbit, Surrender, Backfire

Album White Rabbit je teprve druhým počinem memphiské rockové skupiny, která působí na hudební scéně od roku 2002. Za tuto dobu moc úspěchů nezaznamenala - snad jen, že dva její songy (You Make Me Sick a Taking You Down) byly vybrány do soundtracku PS2 hry WWE Smackdown vs Raw 2009.

Ale nyní k desce samotné. Na krku ji má opět Fat Lady Music/ILG; producentem je Skidd Mills. Kdybych měl hodnotit vzhled obalu, tak jsem dost v rozpacích. Najednu stranu dobře vystihuje obsah desky a kapely samotné, ale na druhou stranu je mi, nevím z jakého důvodu, nesympatický. Pánové si mohli trochu více pohrát i s uspořádáním písniček, úvodní Ghost Town je dost těžký a depresivní song, jenž by se hodil spíše někam doprostřed tracklistu. Jinak je obsah velmi kvalitní a měl jsem docela problém vybrat top songy, na každé bylo totiž něco hezkého. Je to určitě i tím, že jejich melodie se moc příjmně poslouchají a hlas frontmana Johna Fallse přidává každé písničce na zajímavosti. Jenže i zde se najde zápor, a to výška zpěvu. Ta je skoro při celém poslechu na stejné úrovni, což může po chvíli dělat písničky monotónní a nudné. Pro kapelu typické melodie se od minula také moc nezměnily a stále je tu celkem patrná podobnost mezi touto a předešlou deskou. Což je na škodu, neboť každý očekává, že co nové album, to něco nového. Zkrtáka něco, co posune hudební formaci  zas o kus dál.

Egypt Cental prostě vsadili na jistotu. To je najednu stranu dobře, protože vytvořili kvalitní hudbu, ale nadruhou stranu by nebylo naškodu trochu zaexperimentovat a přinést něco nového.

MICHAL SUDÍK