Delayed - Addict (2011)

22.06.2011 19:02

Datum vydání: 2011

Label: DIY

Délka: 40:36

Odkaz: myspace.com/delayeduk

Země původu: UK

Žánr: Punkrock

Celé album k poslechu na https://bandzone.cz/delayed

+ silné refrény a chytlavé melodie, baskytara

- žádné novátorství

Hodnocení: 75 %

Doporučené skladby: Addict, Losing Control, What´s The Problem?

 

Na čtyřčlennou punkrockovou bandu Delayed z Londýna jsem narazil čirou náhodou při brouzdání serverem Bandzone, za bicími jí totiž sedí člověk jménem Fylus, který pochází ze Slovenska. Už několikero demo songů, které zde byly k dispozici, mě zaujalo, a když přišli pánové s novým albem, byl jsem patřičně natěšený.

A naštěstí neodcházím zklamaný, ba naopak! Delayed na svém debutu s názvem Addict předvádí velice slušný melodický punkrock. Oba rozličné vokály se příjemně poslouchají, bicí si to z většiny jedou v rychlých rytmech, kytary hrají chytlavé riffy a pod tím vším zní výborně nazvučená a zahraná basa.

Poslech otevírá krátké ujeté intro, po němž se už naplno rozezní první skladba, a to titulní Addict. Ta vlastně dá tak trochu vědět, co že tu můžeme čekat. Další věc začíná basovka (jež tu předvede ještě několik pěkných linek), na kterou naváží kytary v duchu kalifornských punkrockových formací. Poté následuje například prvoposlechová hitovka Losing Control, tak trochu hip-hopová MTV, kde však rapové sloky vystřídá šlapavý a přímočarý refrén, či akustická Hey You, svým pojetím mi připomínající Swing Life Away od chicagských Rise Against.

Možná že deska i přes 41 minut - což je normálně tak akorát - působí dlouze (čím to?), avšak to nic nemění na tom, že na ní najdete melo punkrockových hitů celou řadu. Ale pokud mám být upřímný, tak co se týká originality, tak nic dříve neslyšeného to asi není. Ačkoli přehnané experimenty často nekončí dobře. Tak buďme za tuto novinku rádi.

JONASH