Bury Your Dead – Mosh & Roll (2011)

24.08.2011 11:50

Datum vydání: 2011
Label: Mediaskare Records
Délka: 30:32; 11 skladeb
Odkaz: www.facebook.com/buryyourdeadofficial
Země původu: USA
Žánr: Metalcore / Hardcore
+ údernost; nasranost
- breakdowny na stejné brdo; monotonní řev; z počátku splývající skladby
Hodnocení: 60 %
Doporučené skladby: Bluebeard, The Sirens Of Titan, Slaughterhouse-Five

Před touto deskou proběhla v Bury Your Dead spousta změn v personálním obsazení. Ostatně ony příchody a odchody by mohly vyjít klidně v podobě menšího románu, bylo jich totiž za celou historii kapely opravdu dost. Nejdůležitější změnou byl návrat zpěváka Mata Brusoa, jenž tu působil již v letech 2003-2007. Ten nahradil Mykae Terryho, stojivšího za posledními dvěma alby. Ale teď k samotné placce, čítající pouhých cca 30 minut.

Hned na rovinu - čekal jsem víc. Pánové zde sází na údernost svých riffů či drsný zpěv, jenže je to celé takové... nijaké. První jeden až dva poslechy vám dost možná budou splývat do sebe, přičemž není vyloučené, že si až po delší době všimnete, že už hraje zcela jiná píseň. To je asi hlavní problém desky v jejich začátcích, ta nevýraznost a splývavost, jež se týká i vokálů. Výše zmiňovaný frontman Mat sice řve, co mu síly stačí, jen kdyby to nebylo stále v té stejné poloze.

Vícero puštění CD naštěstí dojmy vylepšuje, neboť začnete nacházet podařené momenty a chytlavější kytarové linky. Jenže třeba takové breakdowny zní jeden jako druhý. Ano, mají šťávu, ale rozdíl mezi nimi najdete jen ztěží. Ale ať to nevypadá, že jen haním. Taková skladba Bluebeard, začínající pěknou melodií, vám v paměti jistě zůstane. Stejně tak je tomu hned u následující The Sirens Of Titan, která má hitové ambice bezpochyby také. Pak vyčnívá úderný otvírák Slaughterhouse-Five, no a zbytek tracků, ač řízných, se nám pohybuje víceméně kolem průměru. Neříkám, že to nikoho z vás pořádně nechytí. Bohužel v porovnání s dalšími formacemi, kterých je v tomto žánru jak naseto (slušně řečeno), nemá moc co nabídnout. Nic extra. Proto na chvíli zaujme, ale jestli se k albu po pár týdnech budete chtít ještě vrátit, to leží ve hvězdách...

JONASH