Zoči Voči - Nikto z nás nie je bez chýb (2011)

28.10.2011 14:30

Datum vydání: 14.09.2011
Label: Ansambl
Délka: 44:29, 18 skladeb
Odkazhttps://www.zocivoci.sk
Země původu: Slovensko
Žánr: Pop-punk / Melodic hardcore
+ dobrý zvuk; žánrová rozmanitost; originalita
- nevyváženost skladeb
Hodnocení: 80 %
Doporučené skladby: Stratený, 2012, Jeden dôvod


Zoči Voči, pocházející ze slovenské Nitry, na sebe nenechali dlouho čekat. Začátkem minulého roku vyšlo jejich první album S tebou idem ďalej, ale už teď jsou tu znovu s úplně novým! I přesto se snad každý fanda nemohl dočkat jeho vydání. Není se čemu divit. Po zveřejnění trojice skvělých tracků - StratenýJeden dôvod a 2012 - se ani netěšit nešlo.

Jak asi bude znít, když propojíme svižné pop-punkové melodie s drsnějšími kytarovými riffy, screamem a slovenskými texty? Přesně tuhle kombinaci si okořeňme ještě trochou elektroniky a máme výsledek! Ano, přesně taková deska Nikto z nás nie je bez chýb je. Začíná celkem povedeným intrem, poté následuje pár svižných písní, přičemž se screamem chlapci moc nešetřili. Slyšet je to hlavně ve skladbách 2012 Prehrať a zmiznúť. Zhruba v polovině album trochu zpomalí, o což se postará již zmiňovaný song Stratený. Hned za ním pak následuje romantická záležitost pojmenovaná 3:00. Po ní se ale kapela znovu chopí elektrických kytar a nekompromisně nasází ještě pár energických pecek. Na úplném konci desky ještě určitě potěší akustická předělávka hitovky Neverím v zázraky. Jeden dôvod (Acoustic) zní snad ještě líp než jeho ukřičený bratříček, jenž na desce samozřejmě také nechybí.

Otázkou zůstává, jestli Zoči Voči překonali tímto CD onu pomyslnou laťku, kterou to předchozí nasadilo celkem vysoko. Podle mého názoru určitě ano! Zpěvák skupiny Michal Žitňanský si zde nechal opravdu záležet. Jeho hlas zní velice sympaticky. Album je originální, energické a melodické zároveň, avšak přijde mi, že bez oněch tří písní uvedených hned na začátku by nemělo takový náboj a jistě by nebylo v konečné fázi stejně dobré. Tyto songy tam ale jsou a právě ony posouvají onu pomyslnou laťku ještě o něco výš.

VOJTÁNO

S kapelou si také můžete přečíst rozhovor, uveřejněný na začátku října.