Under The Surface - Resurrection (2013)

20.03.2013 20:05

Datum vydání:  4. 3. 2013
Délka: 28:10 / 8 skladeb
Odkaz: https://bandzone.cz/underthesurface
Země původu: Česká republika
Žánr: Metalcore / Trash Metal
Hodnocení: 65 %
+ zvuk, přesnost, kvalita, vliv odlskůlu
- stereotyp aneb jedna velká nálož metalcorových riffů
Doporučené skladby: Circles, Lobotomy, Destruction

 

Under The Surface je čtyřčlenná parta z Valmezu na Moravě, její počátky se datují k roku 2011. Sypou poctivý metalcore s příměsí trashe a EP Resurrection je jejich prvotinou.

Debut otevírá song Destruction. Metalcore v té nejprovařenější podobě – rychlé sypačky, kytarové vyhrávky, v některých pasážích až growlový scream. To je vyzitka Under The Surface. Následuje singl Circles, jenž je o poznání barvitější, ale staví na tomtéž sytému jako předchozí flák, v refrénu je doplněn čistým zpěvem. Dalším prvkem, který protíná tvorbu téhle bandy, je elektronika. Naštěstí žádný dubstep, pouze decentní samply na začátku písní (Declining Fortunes), ale i v refrénech, slokách zkrátka všude možně. Zajímavý způsob, jak se vyhnout stereotypu metalcorových riffů, které zní - i když nejsou - trochu stejně. Elektronice v tvrdé hudbě zrovna nefandím, ale tady samply vyloženě neškodí. Album pokračuje songem Vision. Opět sypec ozvláštněný čistým vokálem v refrénu. „The Burder You Carry“ upozorňuje, že hudba téhle partičky je ovlivněna i death metalem či trashem. Zajímavý je taktéž fakt, že Under The Surface nemají breakdowny. Ne ty, které byste čekali, za což zvedám palec nahoru. Jejich tvorba je tedy, dalo by se říci, nemoderní, trochu oldskůl. „Messiah“ je temnou mezihrou před (skoro) posledním flákem na desce. Tím je Lobotomy. Přes tři minuty pořádného metalcoru, jak má být. Čekali jste snad něco jiného? Pokud ano, tak to bude úplně poslední flák, tak trochu bonus track. Akustická verze singlu Circles je hodně zajímavým tahem. Ač vybočuje z konceptu celého alba, je vítanou změnou. Navíc nutno podotknout se opravdu povedla.

Sečteno a podtrženo máme tu další kapelku, co si jede v opravdu poctivém metalcoru. Má čím překvapit? Ne. Má co nabídnout? Určitě. Pokud vás tenhle styl baví, pak jsou Under The Surface volbou právě pro vás. Album jede jako Vansky na ledu a nutno podotknout, že má opravdu luxusní zvuk! I přes hodně nízký věk většiny kapely (19 let!), jde o opravdu kvalitní počin, jenž slibuje progres v dalších letech. Za mě míň metalu, víc hardcoru. Na prvotinu? Co by za tohle jiní dali.

 

Hawkeye