Touché Amoré - Parting The Sea Between Brightness And Me (2011)

14.09.2011 15:11

Datum vydání: 2011
Label: Deathwish, Inc.
Délka: 20:53; 13 skladeb
Odkazhttps://www.myspace.com/toucheamoreca
Země původu: USA
Žánr: Melodic hardcore
texty; vokál; atmosféra
pro někoho možná dost krátké
Hodnocení: 90 %
Doporučené skladby: Tilde, Method Act, Condolences

 

Tohle album není pro slabší povahy. Nesnaží se uchvátit nějakým epickým intrem nebo do posledního detailu vyleštěným zvukem. Ne, tady se začíná už od prvních sekund pěkně z ostra. Jeremy Bolm řve jako o život a vy mu tu jeho frustraci životem a okolním světem proste věříte. Jeho texty jsou opravdu skvělé a způsob, jakým je podává, je úžasný. Spousta superlativů, že? Možná to je tím, že album místy dobře vystihuje i moje osobni pocity z poslední doby. A možná taky ne, možná je opravdu tak dobré.

Ale abychom se nebavili stále jen o textech. Nedílnou součástí jsou samozřejmě i ostatní nástroje. A ty tvoří po celou dobu perfektní základ pro Bolma a jeho trápení. Nedá se říct, že by se tady nacházely nějak památné a úžasně originální kytarové riffy nebo technicky excelující bicí. Žádná exhibice. Ale všechno to dohromady působí celistvě a tvoří výbornou atmosféru.

Celé to sice trvá jenom něco přes dvacet minut, ale je to hudebně a hlavně emočně pořádně nabitých dvacet minut! A co můžeme chtít od hudby více, než aby v nás vzbudila silnější emoce?

DAVID VÍTEK