Tisková zpráva: Helia, Empires Fade, John Wolfhooker, Forget Your Enemies a Faces Are Fiction společně v Praze

01.07.2014 12:31

Známá italská electro-metalová formace Helia se 6.7. opět vrátí do Prahy, společně s ní přejedou také Britové Empires Fade, kteří zde vystupovali již pětkrát a večer vyplní navíc velmi silný český support.

 

Helia patří mezi přední kapely italské metalové / metalcorové scény a svým výrazným zvukem se stihla během poměrně krátké doby dostat do povědomí mnoha nových fanoušků, z velké části také díky originálnímu coveru skladby Alejandro od Lady Gaga, který v současné době čítá více než 5 milionů přehrání na serveru YouTube. 15.7. navíc kapele vychází nová řadová deska s názvem The Great Divide, která bude obsahovat 11 skladeb, včetně již zveřejněných písní Gaia a No Future . V loňském roce navíc kapela přišla s dalším vydařeným coverem, tentokrát skladby Get Lucky od Daft Punk.

 

Společně s kapelou Helia se do Česka vrátí také stále více populární metalcorová kapela Empires Fade z Británie. Tu jste tu již mohli vidět na řadě jiných akcí, například jako support Counterparts na strahovské "sedmičce", společně s The Plot In Our a I Declare War v Modré Vopici nebo třeba jako předkapelu na nedávném vystoupení Our Last Night ve Futuru.

 

Dále se ale můžete těšit na tři další české kapely, jednou z nich je nová kapela složená ze členů kapel Koblížc!Shiro Ame a Lostinmind - formace John Wolfhooker, která zatím zveřejnila tři singly, z čehož skladba Chupacabra nasbírala již bezmála padesát tisíc přehrání na YouTube. Mimořádný zájem o tuto kapelu slibuje slušné úspěchy v budoucnosti a je tak zcela zřejmé, že o této skupině ještě hodně uslyšíme.

 

Další částí večera bude křest nového cédéčka kapely Forget Your Enemies, které nese název Charred Walls a první singlMeridians je již k poslechu na YouTube.

 

Večer otevře mostecká rocková kapela Faces Are Fiction, jenž loni vydala úspěšnou desku We Are Just... a například velmi vydařené singly I'm Mean nebo Broken Anymore určitě stojí za poslech.

 

Je zcela jasné, že tento večer s takto našlápnutým programem bude rozhodně stát za to. Koncert, který se uskuteční 6. července v pražském klubu Chapeau Rouge, začíná již v 18:30 a vstupenky za cenu 120 Kč lze pořídit pouze na místě. Akci pořádá BrainWave Production.

 

Tisková zpráva