Tasters - Reckless Till The End (2011)

03.10.2011 20:52

Rok vydání: 2011
Label: Nuclear Blast
Délka: 43:12; 12 skladeb
Odkaz: https://tastersmusic.tumblr.com
Země původu: Itálie
Žánr: Metalcore
+ bohatý zvuk; členitá skladba kompozic; aranžmá
- neúplně osobité
Hodnocení: 80 %
Doporučené skladby: Please Destroy This World, Falling Away With A Last Remembrance, (This)Appeared

 

"Dobrý den, zastal jsem členy Tasters?" ptám se blonďáka, který mi otevřel. "Ale jistě, jen vejdi." Jakmile vstoupím, bouchnou mi za zadkem dveře. Ocitám se ve vstupním foyer. Zvláštní pocit, šlechtický. Katherine´s Got A Secret obejme, ba pevně sevře, pachtíc sblížením. Neotálím! S nástupem klipového průvodce Please Destroy This World jsa mrštěn do další místnosti opticky neviditelnými pařáty. Odrážím se ode zdi a řítím na protější. Libuji si a nespatřuji v tom nic autodestruktivního.

Znáte Enter Shikari? Takový trance z keyboardu Fabrizia nečekejte. Ačkoli klávesy jsou znatelnější než na poslední řadovce Bring Me The Horizon, ke kterým jsou Tasters hudebními hledači přirovnáváni. Jistěže, kluci mají své pinďoury - pro některé nezaměnitelné a já to naprosto chápu - a staví noty dle svých tuh. BMTH ovšem nelze upřít status fons honorum. Tohle podobenství je pro účel recenze dostačující a paradoksně neúplně vystižné, leč nejblíže. Zmínil bych možná ještě Caliban, jejichž odkaz poletuje ve vzduchu, a Francouze Dagoba. Odmyslete si industriální vsuvky a budete opravdu velmi blízko podoby, jíž Tasters na Reckless Till The End dosáhli.

Deska není samospádem. Je nutné si klestit cestu několikerými poslechy. A kýžený cíl? No ty vole! Album byla nutnost! Teď, po 10 posleších, si tím jsem naprosto jist. Ačkoli esprit vyvstane již s prvním ošleháním. Rafinovast se mísí s podmanivými melodickými momenty, řev se zpěvnými linkami, beatdown kruťárny s harmonickými vyhrávkami a strukturovaně praštěné bicí konstrukce s jasným, účelným a výstižným tahem na branku. Revitalizace metalcoru se nekoná, i když se pánové snaží, seč jim racio, psyché i spirito stačí. Nadějná kapela, odzbrojující debut a nejspíš zajímavé zítřky. Nenechte si toto poznání proklouznout mezi prsty. Tasters stojí za pozornost!

TOMEK