Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 7

02.11.2013 17:39

Je to už dlouhý měsíc od vydání posledního dílu naší rubriky Rozšiřte si obzory. Ale už se vše podařilo dát dohromady a máme pro vás hned 7 tipů na kapely, které byste nemuseli znát. Punk-rock, hard rock, metalcore, hardcore či alternativní rock. Každý by si měl přijít na to své, tak pojďme na to!

 

Jonash

Kapela: Bad Captain
Album: Where We Belong
Rok vydání: 2012
Žánr: Punk-rock / Alternative rock
Facebook: zde
Ukázka: zde

Bad Captain je pětičlenná formace z Kanady fungující od roku 2008. Loni jí vyšla 10skladbová deska Where We Belong, kde se mísí poctivý melodický punk-rock středního tempa s prvky alternativního rocku a dalších subžánrů, např. power-popu. Všemu pak vévodí příjemný a charismatický hlavní zpěv, jemuž v jedné z písní vypomůže i ženský vokál. Pohodička.

 

Marťas

Kapela: Smile Empty Soul
Album: Consciousness
Rok vydání: 2009
Žánr: Hard rock / Alt. rock / Post grunge
Facebook: zde
Ukázka: zde

Tříčlenná rocková formace z Kalifornie není žádný nováček na scéně. Na kontě už má šest alb a přitom ji skoro nikdo nezná. Doporučuju poslechnout si album Consciousness, které považuju za jednu z nejlepších rockových desek vůbec, a to je to správný lákadlo, ne?

 

 

Sláva Bareš

Kapela: Down to Nothing
Album: Life on the James
Rok vydání: 2013
Žánr: Hardcore
Facebook: zde 
Ukázka: zde

Tahle placka má koule jednoduše koule! Takže pokud si chcete do uší narvat něco pořádnýho,  Down to Nothing vás určitě nezklamou. 

 

 

 

Lara

Kapela: The Sea Charmer
Album: Cimmerian Repose
Rok vydání: 2012
Žánr: Metalcore
Facebook: zde
Deska k poslechu: zde

The Sea Charmer je hodně nadějná kapela z Jihlavy. Pokud čekáte metalcorovou tuctovku pro holky, nedočkáte se. EP má jen dva songy, což je podle mě veká škoda. V jejich hudbě najdete spoustu originálních motivů, super zvuk, je tam přesně to, co tam má být, abyste si je uchovali v paměti a nezapadli vám mezi změtí podobně znějících kapel, na kterých je patrná prvoplánová líbivost.

 

Peter Vereš

Kapela: Dayseeker
Album: What It Means To Be Defeated
Rok vydání: 2013
Žánr: Post-hardcore
Facebook: zde
Ukázka: zde

Post-hardcore kapiel je neurékom, ale skvelých je len zopár. Od minulého týždňa k nim určite zaraďujem novú kapelu Dayseeker, ich spevák vie veľmi krásne spievať a do toho ešte skvelo zaškriekať do hudby, ktorá vie byť melodická, pomalá, tvrdá a plná breakdownov zároveň.

 

 

Josef Štípala

Kapela: Mallory Knox
Album: Signals
Rok vydání: 2013
Žánr: Alternative rock / Post-hardcore
Facebook: zde
Ukázka: zde

Tentokrát zabrousím do trošku populárnějších vod. Britská rocková kapela Mallory Knox určitě není na Ostrovech žádnou velkou neznámou, avšak u nás o nich spousta lidi pořád neví. Škoda. Tato formace určitě stojí za řeč, tak zkuste jejich nejnovější album Signals, které si prostě zamilujete.

 

 

Ramirez

Kapela: Fathoms
Album: Cold Youth EP
Rok vydání: 2013
Žánr: Metalcore / Progressive Metal
Facebook: zde
Ukázka: zde

Mladá kapela z anglického Brightonu pôsobí na scéne od roku 2010. Ich druhé EP Cold Youth obsahuje len štyri skladby, získa si vás však svojou agresivitou, inováciou a intenzívnosťou. Skvelá kombinácia metalcoru s progresívnejšími a deathcoreovými prvkami, pri ktorej si však nahrávka stále zachováva melodickosť. 

 

 

Starší čísla: