Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 13

12.06.2014 20:21

Uběhlo asi 5 týdnů a my tu pro vás máme další, již 13. vydání redakčních tipů! Z žánrů si pochutnáte na pop-punku, alternativním rocku, post-hardcoru, směsi post psychedelického elektra, na nu-metalu a rap coru či kombinaci indie/noise/grunge. A taky si dáme jeden soundtrack. Snad si najdete něco, co vám padne do noty. Za vaše sdílení a komentáře budeme jen a jen rádi.

 

Jonash
Kapela: State Champs
Album: The Finer Things
Rok vydání: 2013
Žánr: Pop-punk
Facebook: zde
Ukázka: zde

Kdo mě zná, ví, že miluju pop-punk, na který nedám dopustit. A proto i zde v Obzorech se snažím přinášet jména těch méně známých kapel z tohoto ranku. Jednou z těch kvalitních, kterou jsem objevil poměrně nedávno, je tato pětice kluků z Albany. Fungují teprve od roku 2010, ale vydali už třetí počin, ač je brán coby debutová studiovka. Není to žádná sypačka, ale dobře odvedená práce - super zvuk a je to chytlavé, zábavné, pozitivní. Jen zkuste.
 

Sláva
Kapela: Various Artist
Album: Donnie Darko soundtrack
Rok vydání: 2002
Žánr: soundtrack
Facebook: -
Ukázka: zde

Tentokrát vám nechci doporučit žádného méně známého interpreta, ale rovnou celou výběrovku! Jedná se o soundtrack k filmu Donnie Darko, z kterého atmosféra přímo čiší, a v kombinaci s filmem si při poslechu vychutnáte parádní zážitek! A obzvláště skladby od Tears For Fears.

 

 

Marťas

Kapela: Safetysuit
Album: Life Left To Go
Rok vydání: 2008
Žánr: Alternativní rock
Facebook: zde
Ukázka: zde

Americká partička Safetysuit má na kontě dvě alba. Obě jsou dobrá, nevím, které je lepší, vybírám třeba to první. Je to hudba do pohody i nepohody. Čekejte příjemnej rokec se zapamatovatelnými melodiemi.

 

 

 

Tom

Kapela: Love, Robot
Album: Rebuild | Rebirth
Rok vydání: 2012
Žánr: Od všeho trochu (pop-punk / alternative rock / post-hardcore)
Facebook: zde
Ukázka: zde

Čtyřčlená kapela z New Yorku vedená sympatickou zpěvačkou Alexou San Roman, zasáhne jistě příznivce pop-punk a alternativního rocku. Slibuji vám zábavnou a chytlavou muziku plnou emocí, kterou můžete začít ukázkou a případně se přesunout na celou tvorbu, včetně debutové desky na jejich web.

 

 

Lara

Kapela: Zero Absolu
Album: Küsse aus Berlin
Rok vydání: 2013
Žánr: Post / Psychedelic / Electro
Facebook: zde
Ukázka: zde

Tentokrát se nejedná o kapelu, ale o one man project týpka původem z Francie a jeho poslední (v pořadí už čtvrtou) desku Polibek z Berlína. Hudba oscilující někde mezi math-rockem, metalem, elektronikou a bohapustým post-noisem. Občas vás nechá se jen vznášet, občas nakopne a nebo pošle do kolen. Baví vás to? Mě jo.

 

Toman

Kapela: Beartooth
Album: Disgusting
Rok vydání: 2014
Žánr: Nu-metal / post-HC
Facebook: zde
Album k poslechu: zde

Attack Attack! chcípli. Beartooth k nim přišli zezadu, rozřízli jim hrdlo zprava doleva a na jejich mrtvole se postupně všichni vystřídali. Už teď jistý TOP 3 album roku, a to je červen, vole! Dost podobná věc, jako v minulým díle My Ticket Home, jen s občasným úhybem k popíku. Hrozná nechutnost, tahle věc.

 

Jakub

Kapela: Eugene Quell
Album: Eugene Otto Quell
Rok vydání: 2014
Žánr: Indie / Noise / Grunge
Facebook: zde
Ukázka: zde

V lednu vydali nové EP a poctili nás svou návštěvou před La Dispute. Zní to jako vyčpělá Nirvana po dvaceti letech, co už nemá sil na mohutné riffy, a proto si řádně dopomáhá elektronikou. Těžko popsatelné, není to věcička na první poslech, určitě to všechny neosloví, ale mne to prostě baví.

 

 

bedy

Kapela: Overhype
Album: Misstake
Rok vydání: 2010
Žánr: Nu-metal / Rapcore
Facebook: zde
Ukázka: zde

V době, kdy jsem na nu-metal téměř zapomněl a považoval ho za mrtvý, mi hlavou blýskli Overhype, které jsem před několika lety poprvé viděl živě. Tahle brněnská banda mi zanechala v hlavě kvalitní hudební zážitek. Album Misstake je tvrdé, sprosté, mírně elektronické, jednoduché a parádně odRAPované. Doporučuji i desku Social Influenza.

 

 

Starší čísla:

Jonash