Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 12

06.05.2014 20:30

Už je to dokonce měsíc a půl od posledního vydání našich redakčních hudebních tipů. Dali jsme si na čas, ale - takřka po roce od zavedení této rubriky - tu je další článek, nyní s pořadovým číslem 12. Z žánrů tu najdete pop-punk, hardcore punk, nu-metal či směs alternativního metalu, rapcoru a elektra.

 

Jonáš

Kapela: With The Punches

Album: Seams and Stitches

Rok vydání: 2012

Žánr: Pop punk

Facebook: zde

Ukázka: zde

To by bylo, abych zde nedoporučil pop-punkovou partu. Dnes mám pro vás kluky ze státu New York, kteří fungovali na scéně v letech 2008-2013 a ještě před svým rozpadem vydali tuto našláplou desku. 12 songů ve 38 minutách značí, že se moc zdržovat nebudeme. Skladby mají říz, tempo, melodii, slušné zpěvy a nenudí. Ideální pro nastávající slunečné počasí či na párty.

 

 Lara
Kapela: Remek

Album: LP

Rok vydání: 2014

Žánr: Hardcore-punk

Facebook: ne

Ukázka: zde

Je pravda, že tu protlačuju dost často hudební soubory, které nejsou určené pro masy posluchačů. Tentokrát to je pražská HC punková kapela Remek, jež před pár dny vydala novou nahrávku. Jejich síla vyniká především při živých vystoupeních, kromě toho, že z nich tryská kopa energie, jde i pěkně od srdíčka a má to hlavu a patu. Prostě taková ta kapela z Půlky.

 

Toman

Kapela: My Ticket Home

Album: Strangers Only

Rok vydání: 2013

Žánr: Nu-metal

Facebook: Zde

Album k poslechu: Zde

Nu-metal stihla doba temna. Corey se naučil zpívat, KoЯn-i začli spolupracovat se Skrillexem a "Linkini" začali dělat hudbu pro eunuchy. Spasiteli pro už vlastně vůbec ne "nu" žánr budiž bratři z Vohája. Ti, hodíc za hlavu svoji metalcorovou noname minulost, se tenhle už pomalu vymírající styl rozhodli vzkřísit. Tohle ti urve koule, synu! Amen.

 

Tom

Kapela: Have Heart

Album: Songs To Scream At The Sun

Rok vydání: 2008

Žánr: Hardcore

Facebook: ne

Ukázka: zde

Hardcorová parta Have Heart brousila své nápady u Bridge Nine Records, u kterých můžete najít třeba H2O, Agnostic Front, Gallows a další hardcorové velikány. Pokud máte rádi poctivou americkou hardcorovou hudbu a neznáte již nehrající Have Heart, tak je rozhodně zkuste.

 

 

Ramirez

Kapela: Stillbust

Album: A Few Things We Might Agree On (A Few Things We Might Not)

Rok vydání: 2013

Žánr: Punk / Hardcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Túto partiu psychopatov z anglického Cheltenhamu som spoznal vďaka bande Retarded Fish, ktorá s nimi na turné prešla hádam celú Európu. Album obsahuje songy s neuveriteľne dlhými názvami, ktoré ste predtým zaručene nikde nepočuli. Originalita, výstrednosť, čierny humor a nepredvídateľné zvraty od začiatku až do konca.

 

Marťas

Kapela: From Ashes To New

Album: From Ashes To New

Rok vydání: 2013

Žánr: Rapcore / Alternativní metal / Electronic

Facebook: zde

Ukázka: zde

Takže máme tu ňákej rap, screamování, prvky electronic, alternativní metal a kdo ví, co jěště. Mix, kterej ale ovšem funguje naprosto bezvadně! Kluci berou to nejlepší ze starých Linkinů a Hollywood Undead a výsledek je kulervoucí, melodiemi nabité, pětistopážní épéčko, které tě zaručeně dostane. A to chceš!

 

Starší čísla:

Jonash