Rozšiřte si obzory - Redakce It Never Ends doporučuje - vol. 1

19.05.2013 16:15

Vítejte ve zbrusu nové rubrice, ve které se budete pravidelně setkávat s tipy našich redaktorů. A nebojte se, nebudeme vám zde předhazovat žádné profláknuté desky, které zná každý pokročilejší čtenář Brava. Budeme vám zde představovat ty nejzakopanější klenoty světové scény. Užijte si první sérii našich doporučení…

 

Sláva Bareš

Kapela: Neverstore

Album: Neverstore

Rok vydání: 2013

Žánr: Punk-rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Za ty léta, co se šťourám v hudebních vodách, jsem si potvrdil dvě pravidla. Zaprvé punk-rocku není nikdy dost a zadruhé ve Švédsku se rodí spousta skvělých muzikantů. Důkazem budiž můj dnešní tip, kapela Neverstore a jejich nová eponymní placka!

 

 

Vojta Rydlo

Kapela: Can´t Bear This Party

Album: Ain´t No Princess

Rok vydání: 2010

Žánr: Easy-core

Odkaz: zde

Ukázka: zde

O Francouzské kapele Chunk! No, Captain Chunk! se už nějaký ten pátek mluví, ale ruku na srdce, kdo zná nějakou další francouzskou kapelu, co by hrála easy-core? Jestli tě tenhle žánr zajímá, určitě zkus výše zmíněnou partičku Can´t Bear This Party. Mě osobně jejich debut Ain´t No Princess baví asi jako staré dobré tracky od Four Year Strong!

 

 

WAGHiSS

Kapela: Whores

Album: Ruiner EP

Rok vydání: 2011

Žánr: Sludge / Noise rock / Southern rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Hlučné sludge trio u USA láká na masivní zvuk, valivé tempo a růžový bandcamp. Co můžete čekat od pěti pecek, když vyšly na labelu Brutal Panda? Fuzz, řev a agresivitu, která se vám zakousne do uší i paměti a nepustí, dokud kapela nenahraje chystané album. GODDAMN!!!

 

 

Dan Hromada

Kapela: Dead Silence Hides My Cries

Album: The Symhony of Hope

Rok vydání: 2013

Žánr: Symfonický deathcore / Metalcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Rádi si pochutnáte na Smetanovi, stejně jako na prasárnách typu Whitechapel? Pak nesmíte minout běloruskou smečku Dead Silence Hides My Cries, která si libuje v mixování moderního metalu s vážnou hudbou. Po 1. plnohodnotném zářezu kapela dlouho hledala label, který by vydal tohle album, čehož se nakonec ujali Artery Recordings. Výsledek stojí za to!

 

 

Tom

Kapela: Aglacia

Album: Generator, Operator, Destroyer

Rok vydání: 2011

Žánr: Atmosferický metalcore

Facebook: zde

Ukázka: zde

Americká pětičlenná Aglacia jistě zaujme každého posluchače metalcoru, který má rád dávku progrese. Protože tou kapela disponuje ve velkém stylu, tvrdé nekompromisní pasáže míchající se s pomalými atmosférickými prvky posadí na prdel nejednoho hudebního labužníka. Tudíž na nic nečekejte a pusťte se do této chuťovky. PS: „Doporučuji bryndák“.

 

 

Jonash

Kapela: Plow United

Album: Marching Band

Rok vydání: 2013

Žánr: Punk-rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Tahle americká kapela fungovala mezi lety 1992-1998, poté si dala delší pauzu a zpět se vrátila na podzim 2011. Marching Band je pak druhé album vydané po jejich znovusložení. Hudebně se jedná o klasický, poctivý punk-rock středního až svižnějšího tempa a syrového zvuku ve stylu The Bouncing Souls či Rancid.

 

 

Míra Kajan

Kapela: The Casting Out

Album: Go Crazy! Throw Fireworks!

Rok vydání: 2009

Žánr: Melodický punk-rock

Facebook: zde

Ukázka: zde

Side project mistra Nathana Greye z post-hardcorové ikony Boysetsfire (která mimochodem zahraje v červnu na Lucerně). Narozdíl od chlapečků, co rozdělávaj' oheň, je formace The Casting Out nepolitická a víc punková. Vždycky vás BSF bavili, ale představovali jste si je víc do No Use For A Name štýlu? This is FUCKING it.

 

 

Sláva Bareš

Kapela:  Kids Can't Fly

Album: Northern Horizon

Rok vydání: 2012

Žánr: Pop punk

Facebook: zde

Ukázka: zde

Tahle banda z britského Southamptonu prostě baví! Skotačivý pop punk doplněný saxofonem nebo trubkou - to jsou Kids Can't Fly. Důkazem budiž EP Northern Horizon. Tomu nejde odolat!