Rozhovor s kapelou My Funeral

13.05.2011 10:02

Máme tu pro vás první z řady rozhovorů, které pro vás do budoucna chystáme. A koho že tu dnes máme? Bandu z Bystřice pod Hostýnem My Funeral, jež se chystá vydat novou desku s názvem SQUARE. Za kapelu odpovídají Radiii (kytara, zpěv) a Bary (bicí).

 

Jelikož se It Never Ends z velké části zabývá videoklipy, tak se vás ptám, máte nějaký nejoblíbenější?

Radiii: Ne, málokdy mě nějaké video osloví. Žádný vyloženě oblíbený nemám.

Bary: Já nejsem zrovna klipový maniak, musel bych dlouho vybírat a přemýšlet, abych nějaký vyzdvihl. Ne, fakt nevím.

                                  

Kdybyste si mohli vybrat jakoukoli zahraniční kapelu, které byste mohli předskakovat, jaká by to byla? 

Radiii: Alexisonfire!

Bary: Tak na ALEXISONFIRE se shodnem asi všichni, za mě určitě AFI a GALLOWS. 

 

Jaká byla vaše první deska, o které by se dalo říct, že jste se do ní „zamilovali“? Taková první hudební láska. 

Radiii: Rise Against – Revolutions Per Minute. Do té doby sem neslyšel nic, co by mělo takový koule, což se nedalo ignorovat, že jo.

Bary: Ty vole, to je nějakých 18 let, co jsem se začal motat kolem punku. Myslím, že to byli HNF, v tu doby to bylo úplně něco výjimečného na punkové scéně a mám pocit, že to platí dodnes. HNF byla bezpochyby nadčasová kapela. Podobně na tom byla i KRITICKÁ SITUACE. Spousta lidí, kteří tohle pamatujou, to mají jako já. Z té novější vlny mě kdysi totálně vymetli hlavu GOOD RIDDANCE!

 

Je nějaká deska či interpret, který výrazně ovlivnil či ovlivňuje vaši tvorbu?

Radiii: Zmiňovaní Alexisonfire, Funeral For A Friend, švédští NINE a spousta dalších. Ovlivňuje nás spousta kapel, vše, co se kde mihne. Ale tyhle jsou asi takovej ten základ, těsto, ze kterýho vaříme vály.

Bary: Na tohle ti vážně neodpovím, jestli to, co děláme je ovlivněný nějakou kapelou. Určitě tam nějaký ovlivnění bude, ale spíš si to člověk neuvědomuje. Kdybych se já osobně nechal ovlivnit vším, co poslouchám, tak určitě nehrajem to, co hrajem. Něco posloucháš a podvědomě tě to ovlivní. To je asi případ spousty kapel.

 

Chystáte desku, můžete nám přiblížit, na co se mají vaši fanoušci těšit?

Radiii: Na deset nových věcí, energičtějších, přímočařejších. Je to deska, která jde přímo k věci, i když myšlenku či hlubší poselství v sobě určitě má. Na co by se měli teda lidi těšit, je muzika plná energie, která, ale doufám, nepostrádá nic z dřívější melodičnosti nebo melancholie, která k My Funeral prostě patří.

Bary: Na naše druhý album "SQUARE" s pro nás typickým špinavým soundem, ze kterýho v nejbližších dnech vypustíme 3 skladby. Celá deska bude pak zdarma ke stažení na začátku června, posléze vyjde na cd. Dále připravujeme klip a nový merch. Už ted z ní hrajeme asi polovinu tracků na koncertech.

 

Bandzone profil kapely: https://bandzone.cz/myfuneral 

SLÁVA BAREŠ