HC3 - 12 songs about love, faith and freedom (2012)

02.10.2012 13:14

Datum vydání:  21. 3. 2012
Label: HC3
Délka: 39:51 / 14 skladeb
Odkazhttps://bandzone.cz/hc3
Země původu: Česká republika
Žánr: Nu-metal / Crossover / Alternative
+ živost; zvuk; vyladěnost
- „česká“ angličtina; závěr desky
Hodnocení: 70 %
Doporučené skladby:  Desire, All4You, I´m Your Savior

 

Po 16 letech existence, bezpočtu odehraných koncertů nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Polsku či v USA vydali na jaře tohoto roku svou desku HC3. EP, které zaujalo Austrálii či Nový Zéland, tři roky v USA, koncertní šňůra s Horkýže Slíže a uvedení klipů v českých televizích či na Australské MTV jsou dobrým náznakem toho, že bychom se mohli dočkat kvalitního počinu.

12 songs about love, faith and freedom, jak se nové CD oderské kapely jmenuje, nabízí zajímavé pasáže úderného nu-metalu (ve svých jemnějších rysech) a melodické refrény. Přihodí vokály tam, kde se to hodí a zklidní tempo o chvíli později. Úvod placky vás nenechá vydechnout.  Prvních 5 písní, snad až na slabší In The Air, snese přísné měřítko, ba dokonce písně jako Desire nebo ústřední I´m Your Savior patří k vrcholům tohoto počinu.

Abyste si při poslechu nepřipadali v jednom kole, přijde i klidnější song v podání Without You. Hned ale zpět k dravému rocku. All4You a Lola Angel se řadí také k tomu nejlepšímu, co nahrávka obsahuje. Zajímavým počinem je také skladba Maybe She´s An Angel, které mísí úderné pasáže s těmi volnějšími. Závěr desky již tak trochu ztrácí na tempu a možná i kvalitě. Poslední song Sleepwalker dokonce táhne nahoru pouze melodický refrén, jinak se jedná o podprůměrný počin.

Až na svoji závěrečnou část nahrávka působí svěže a zajímavě. Chlapi z HC3 se rozhodně nemají za co stydět. Pokud vám nevadí ostřejší angličtina a jemný nu-metal, vzhůru k poslechu!

 

Honza Drahoňovský