End Of Line - For All The Time (2012)

23.01.2013 19:07

Datum vydání: 9. 12. 2012
Label: DIY
Délka: 28:43 / 6 skladeb
Odkaz: https://bandzone.cz/endofline
Země původu: Slovensko
Žánr: Post-hardcore
+ tempo, sóla, vokál vs. scream
- občasná neoriginálnost, nevyrovnanost písní
Hodnocení: 55 %
Doporučené skladby: Voices, For All The Time
 

Slovenská kapela End of Line vydala na počátku prosince své debutové EP For All The Time, obsahující celkem šest písní, ve kterých se mísí úderné pasáže bicích, příjemných vokálů a screama.

Pojďme nejdříve k tomu, co se mladíkům z Čadce povedlo. Na nahrávce se krásně mění rychlé a pomalé pasáže, důkladně se střídá vokál se screamem a úderné části s těmi procítěnějšími. Nejvýraznější projevy nalezneme v písni Your Mistakes, což je skladba, která byla pořízena již v roce 2011, ale na disk se dostala až nyní. Kytarový úvod, nástup bicích a smršť... Podobné příznaky projevují všechny dříve nahrané songy - Hold On a Voices. Chalani se také nebojí jednotlivých sól, k slyšení to je například u již zmiňované Your Mistakes a nebo u Nothing Is At It Seems. Vokály krásně vynikají u refrénu písně For All the Time, která se může pyšnit také solidním úvodem složeného z bicích.

Ale abych jenom nechválil. Ač je většina písní vcelku originálních a snadno je odlišíte od ostatních, jsou zde takové, u kterých si řeknete: "Vždyť ta už hrála! / Podobnou jsem slyšel už asi desetkrát...".  Takovým vzorovým příkladem může být Another Face nebo první část u Nothing Is At It Seems. Také přechody mezi (těmi vychvalovanými) rychlými a pomalejšími částmi nejsou vždy ideální, jako například v druhém partu Voices, ale to už jdeme do detailů.

Horším problémem je, jak alespoň mně osobně přijde, že EP nepůsobí celistvě. Prostě tady máme nějaké nahrávky, tak to hodíme na desku a vydáme. Bezva, jednotlivé skladby jsou ucházející, ale pak z toho vyleze šestistopá nahrávka, která je zbytečně dlouhá a obsahuje i slabší kousky.

Jak to tedy shrnout? Jedná se o solidní nahrávku kapely, která má potenciál, o energické EP, které ovšem srážejí slabší písně a občasná neoriginalita. Chlapci jsou někde na půli cesty...

 

Honza Drahoňovský