CityLights - Battles (2012)

09.10.2012 19:23

Datum vydání: 30. 5. 2012
Label: DIY
Délka: 10:31 / 4 skladby + intro
Odkaz: https://bandzone.cz/citylights    
Země původu: Česká republika
Žánr: Hardcore punk
+ kytarová přímočarost; texty; zvuk
- stopáž?; poslech jen z BZ
Hodnocení: 70 %
Doporučené skladby: Workplace Defined, For The Moment

 

Pamatuju klip na Paper Anchor. Pamatuju bolest za krkem. A pamatuju hlavně ten šok, že CityLights pocházejí z ČR. Hardcore už moderní muzikou ztrácí na významu, bohužel. Odštěpil se jenom CORE a tím se značí cokoliv tvrdšího, přitom spousta kapel nemá koule na úkor image, nemá zvuk na úkor drahých hadrů. Hejtr W ale našel. Sice to neznamenalo žádné prohrabávání BZ s lupou, ale objevila se jedna kapela, která opravdu hraje hardcore. Už jen fakt, že aktuální EP pánové nahráli ve studiu SONO, o něčem svědčí. Se zvukem pomáhalo trio Cimfe-Turcer-Hríbik - a je to znát. Tohle EP má sílu!

Intro je jedna velká mystifikace. Melodická vyhrávka, nasekaná rytmika, ruchy navíc, vokály chybí. Kapelní rozcvička, po které čekáte cokoliv, ale ne nářez. A on přijde! Thrashíkové tremollo, hajtka a jde se na věc. Workplace Defined má poselství jasné, ale forma sdělení je zase trošku někde jinde.

 

Just swallow, just swallow you bitch
fulfill my obscene desire, my wish
workplace is bukkake party
workplace an endless bukkake

 

Prostě parádní práce! Upřímný projev řvoucího člověka, který si říká Hubitch, dodává na uvěřitelnosti. Žádné přehnané kompozice, žádné zvukové experimenty. Nečekejte vůbec nic a budete spokojeni. Rychlejší tempo, hutné kytary, sbory. Každá ze 4 písní je něčím jiná (třeba zpívající bubeník), ale není toho zase tolik. Závěrečný featuring Kuby Hríbika z Momma Knows Best zpomalí a zmírní intenzitu, aby pak právě Kubo byl epilepsií zasaženým dirigentem, co kapelu nakopne. Za půl jedenácté minuty je po všem a já osobně měl často dost důvodů pro repeat.

Čekáte verdikt, jo? Sic je tohle EP pouhý HC standard, v dnešní moderní době to znamená fakt hodně. Upřímnost, agrese, energie. Je ale škoda, že jediná možnost poslechu je streaming. Nejlíp tohle samozřejmě funguje naživo, takže pokud si chcete řádně zapařit na kapelu, jejíž muzika není o hovnech, CityLights jsou jasná volba (info k aktuálnímu turné). Jen bacha, ať si je nespletete s jinými City Lights

 

WAGHiSS