Biografie: Jeremy McKinnon (A Day To Remember)

03.03.2012 10:51

Jeremy Mckinnon se narodil 9. února roku 1988 v Bostonu. Jako malý chlapec chodíval rád na bostonské koupaliště, kde se proplížil na místní pódium a hrál si na slavného zpěváka. Jeho sen se začal plnit na střední škole, kde se seznámil s Joshuou Woodardem a začali společně trénovat. Jeremy pracoval v Bostonském supermarketu, kde si vydělával na svou vysněnou kytaru.

Ovšem v roce 2003 se k jejich hudebním zkouškám přidal Neil Westfall, který hru na kytaru ovládal dokonale. Tímto se Jeremy dostal ke zpěvu a jeho dětský sen z koupaliště se začal stávat realitou. Ve stejné době, ale na jiném místě (Ocala, Florida), vznikla rocková skupina A Day To Remember založená kytaristou Tomem Dennym a bubeníkem Bobbym Scruggsem. Jeremy s Joshuou a Neilem shodou náhod byli v Ocale zrovna něco zařizovat, když uslyšeli zkoušku začínající formace. Uchváceni se vydali po zvuku a setkali se s Tomem a Bobbym. Tehdy oficiálně vznikla kapela A Day To Remember o členech Jeremy, Neil, Joshua, Tom a Bobby. Od této chvíle to šlo rychle a ADTR začali nahrávat v roce 2004 u labelu Indianola Records. Jeremy měl vedle zpěvu ještě jeden zájem, od dětství hrál rád hokej. Začátkem roku 2005 měl Jeremy rodinné problémy. Kapela se pro něj posunula na druhé místo a spekulovalo se o jejím rozpadu. Ale v polovině roku 2005 se vše obrátilo k lepšímu a formace se nerozpadla. Prvním albem ADTR bylo And Their Name Was Treason, které vyšlo v 8 690 kopií. Tato placka měla za cíl dostat kapelu k Victory Records - a svůj cíl splnila úspěšně.

Druhým počinem - už u novéh labelu - bylo v roce 2007 For Those Who Have Heart s novým bubeníkem Alexem Shellnuttem. U Victory Records se album vyšplhalo mezi 20 nejlepších a ADTR dostali příležitost hrát na Bamboozle Festivalu. O kapele začal psát i časopis Kerrang! a téměř ze dne na den měli  kluci tisíce fanoušků po celém světě. Jeremy sám o sobě říká, že je nejzapřísáhlejším členem Straight Edge. Prohlašuje, že nikdy nekouřil, nebral drogy a nepil alkohol. Dokonce přestal pít i kafe, navíc od roku 2007 silně bojuje za práva zvířat.

Na počátku roku 2009 přišlo jejich nejúspěšnější album Homesick. To si získalo další kvanta fanoušků i díky tomu, že ho členové prezentovali na turné po Austrálii s Parkway Drive, Suicide Silence a The Accacia Strain. Následně se ADTR zúčastnili turné po Velké Británii a Evropě s Parkway Drive, In Fear and Faith a I See Stars. Při této příležitosti si je vyhlédla banda Bring Me The Horizon a nabídla jim, aby dělali předkapelu na jejich turné společně s August Burns Red. Jeremyho to potěšilo a jako frontman skupiny souhlasil. Turné s BMTH trvalo do konce roku 2009 a na konci roku následujícího se zrodilo album zatím nejnovější, jež nese titul What Separates Me from You.

Jeremy a spol. podepsali smlouvu s MTV a natočili videoklip k písni All I Want, ve kterém lze vidět spousty hudebníků ze spřátelených kapel *. Předposledním klipem ze stejné desky je All Signs Point To Lauderdale, při jehož natáčení se Jeremy zranil a strávil dva měsíce v nemocnici. 

Loni odjezdili ADTR spousta koncertů, což jim přineslo další fanoušky. Před pár dny pak vydali zbrusu nové video k tracku 2nd Sucks, jinak už nějakou dobu pracují na dalším CD. A Jeremy slibuje, že se bude hudebně lišit od těch předchozích, tak se nechme překvapit.

 

* Výčet muzikantů z videa All I Want: Crime in Stereo, Tom Denney (bývalý kytarista A Day to Remember), Veara, Bring Me the Horizon, Silverstein, Parkway Drive, The Devil Wears Prada, Andrew WK, Pete Wentz z Fall Out Boy, Millencolin, As I Lay Dying, The Red Chord, August Burns Red, Comeback Kid, Seventh Star, Maylene & The Sons of Disaster, Architects, MxPx, Your Demise, Matt Heafy of Trivium, Pierce the Veil, The Acacia Strain, This Is Hell a Set Your Goals.

Kuba Diviš

Předchozí biografie najdete zde.