We All Gonna Die - Words Carrying The Plague (2012)

19.11.2012 22:10

Datum vydání:  19. 10. 2012
Délka: 18:30 / 4 skladby + intro
Odkaz: https://www.bandzone.cz/weallgonnadie
Země původu: Česká republika
Žánr: Deathcore
Hodnocení: 75 %
+ dva screamy, tvrdost, zvuk, pig squeal
- někdy může připadat stereotypní
Doporučené skladby: Moments Of Separation, Zombies Eat My Brain

 

Deathcore v Česku nepatří zrovna k nejprovařenějším stylům. Ne že by tu byla nouze o tvrdé kapely, to rozhodně ne, ale většina z nich se stylově řadí spíše do death-metalu, grindcoru, trash-metalu či různé kombinace všeho dohromady. Ovšem deathcore v pravém slova smyslu se jakoby té naší malé republice trochu vyhýbá.

We All Gonna Die jsou služebně poměrně mladá banda, v současné šestičlenné sestavě hrají něco přes rok a EP Words Carrying the Plague je jejich prvotina. Obsahuje čtyři plnohodnotné songy a intro nazvané Contagion. Do ticha mého pokoje se rozléhá ostrý zvuk šrotu, jenž udává rytmus kytarám, celé intro má necelou minutu a půl, z nichž asi 45 sekund tvoří breakdowný rytmus s měnícím se tempem, který překvapivě nenudí. Po zmíněné čtvrtminutě přijde ovšem něco, co jsem, přiznám se, nečekal – pig squeal! A ne ledajaký! Pěkně dlouhý, táhlý v pozadí se zpomalujícími kytarami a zrychlující dvojšlapkou. WAGD mi dali jasně najevo, s kým mám tu čest, a má skepse z toho, že se nedočkám pořádného deathcoru, je ta tam.

První řádný song Zombies Eat My Brain na intro přímo nenavazuje, ale to vůbec nevadí. Hudba téhle partičky z Litoměřic je postavená především na spolupráci dvou vokalistů, z nichž jeden disponuje hlubokým growlem a druhý ukřičeným screamem. Toto kombo klukům zaručuje jistou barvitost všech písní, aspoň co se zpěvů týče. I další song Holiness For Sale ukazuje, že WAGD se toho vůbec nebojí. Sborové vokály, změny rytmu, občas nějaký ten pig squealek... co mi tady ale vyloženě chybí, to je nějaký pořádný breakdown. Ten by jistě přidal na členitosti písně. Předposlední Postcard je tak trochu nečekaný úlet. Aspoň tedy druhá polovina songu, jež je pouze instrumentální. Nic, co by mě vyloženě zaujalo, ale rozhodně neurazí si na chvíli odpočinout od výrazných vokálů a nechat se unést instrumentální kvalitou nahrávky. Ta je, jak se na deathcore sluší a patří, pořádně ostrá. To nejlepší si ovšem kluci nechávali na konec. Poslední a můj nejoblíbenější song Moments of Separation je prostě mrda! Zábavné kytarové riffy, skvělá kombinace dvou screamů doplněná pig squealem, výborné bicí, rychlý breakdown a konec „I see your uíí“ je sakra povedený!   

We All Gonna Die dokazují, že kvalitní a pořádný bordel se nedělá pouze na východ od naší země. I když se přiznám, že některé části písní trochu zavání death-metalem, což není úplně můj šálek čaje, Words Carrying the Plague je počin na tuzemskou deathcorovou scénu vskutku nadprůměrný. Jinými slovy konečně je tu někdo, kdo se do toho nebojí pořádně opřít, srát na trendy, srát na to, co si kdo pomyslí, a hrát si prostě to svoje.

 

Hawkeye