Tisková zpráva: Summer Acoustic Festival

24.07.2014 13:18

Na začátku byla snaha, jako vždycky. Hluk je fajn, fesťáky v blátě a pivo u vody jakbysmet, jedny ze symbolů léta. Pankáči od Bílovce pro jednou učesali číra a zvolili alternativu.

Ojedinělý Summer Acoustic Festival přizval na letošní druhé narozeniny jednotlivce i kapely napříč žánry, zkušené nezapojeným vystupováním.

Nejvíc nedoceněná česká kapela. Přízvisko, kterého se vsetínské trio Criminal Colection jen tak nezbaví. Znají je všude a mají je rádi, jejich přiostřený pop-punk už slyšeli i v Kanadě a Izraeli. Osobní písničky od srdce ještě podtrhnou nezkreslené aranže.

Kamarádství. Tom Pták je bratr v hudebním zločinu a moravský soused, co po rozpadu Punkhart nepověsil kytaru na hřebík. Naštěstí. Solitér a krabičky, smyčky a struny. Srdce!

Upřímnost na úkor líbivosti? Písničkář Jakub Tichý se nevyhýbá klišé, beze studu s nimi manipuluje ve svůj prospěch. Osobní texty sofistikovaného punkáče, co má Nic ze života prostupuje lidskost i satira a hudební filozofie DIY vyhnaná do extrémů dovoluje i s šuplíky a kelímky od hořčice nahrát desku, co se bude citovat roky, i když na křídlech zlaté sochy neodletí.

Nesuď kapelu podle názvu, dokud nehrábne do strun v rytmu nejdivočejšího rock’n’rollu pěkně od podlahy zaplivané garáže. Jeseničtí Shit Drive nezapomínají, kde se vzalo pogo. Netřeba si hrát na hrdiny, stačí, když se bude tančit. Tohle bude jízda!

Na první desku The Places se čeká dodnes. Stálice lokální indie scény umí zaujmout osobitým projevem a citem pro písničku. Podtrhnout kvality nastřádaného repertoáru bez elektrických manipulací vypomůže čerstvá posila na postu basáka. Zpívejte s nimi, klidně potichu.

Stejně jako loni, i letos nasadí Opava své stájového oře. Veselý pop neobstojí pouze s akustickými kytarami, Come & Play přidávají housle a klávesy. Něco krásného z dob, kdy nepřijít do hospody v klobouku a smokingu byl zločin za kulku z Thompsona. Come and Enjoy!

Mladá krev na poli dutých dřevěných těl plných emocí, Adam Klimeš, otevře SAF svým vystoupením.

Občerstvení z grilu je samozřejmostí, pípami poteče bílovecké pivo Zobák, areál fotbalového hřiště provoní domácí muffiny a k vyzkoušení bude i japonská hračka kendama. I my máme stanové městečko plně k dispozici, nespěchejte domů. 9. srpna Velké Albrechtice zaplaví jiná, než pivní kultura. KURA!

Summer Acoustic Festival II.
9. 8. 2014
Velké Albrechtice, fotbalové hřiště
vstupné 50,-

Tisková zpráva